En milepæl

Min eldste datter har gitt meg vennlig korreks for at jeg ikke har publisert bedre oppdateringer om romanen min her på bloggen. Sorry. Jeg gjør et forsøk på forbedring. La meg begynne slik:

Kjære Bjørn Olav Nordahl. Det er med glede vi sender deg kontraktene for boken Nesten til stede.”

Dette er starten på et brev jeg fikk denne uka. For meg var det en liten milepæl, særlig siden brevet var underskrevet av redaksjonssjef Kari Marstein i Gyldendal Litteratur. Så nå er jeg altså der. Etter et år med mye fram og tilbake, skriveglede, skrivefrustrasjon, sperrer, full pedal, latter og noen tårer, er boka antatt. Den har attpå til fått sitt eget ISBN nummer. Du verden.

Jeg har fått forslag til bok omslag tilsendt på mail. Forlaget har skrevet en egen forfatterprofil om meg, jeg har hatt besøk av fotograf og redaktøren min har skrevet en egen tekst om romanen, til høstens bokkatalog. Plutselig er ikke dette noe jeg driver med inne i min egen lille glassboble. Faktisk er det sånn at Nesten til stede skal være i butikkhyllene rundt 1.oktober. Jeg kjenner en underlig blanding av tilfredshet og skrekk. Hvem er jeg som liksom tror jeg er forfatter…? Samtidig får vi satse på at Gyldendal ikke er helt i otta. Enn så lenge skal jeg finredigere og krangle med min kjære redaktør Oddvar om strykninger og omskrivninger, bildebruk og dramaturgi. Det er frustrerende og utviklende, noen ganger litt morsomt også.

Og som en liten bonus til dere som følger denne bloggen: Jeg kommer til å legge ut et par kapitler her, som en liten teaser.

Heng med 😀

3 kommentarer om “En milepæl

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s