En stødig følgesvenn

Ingen indisk middag uten raita. Jeg mener det, dennne yoghurtdressingen løfter måltidet og mildner, runder av og demper heftige sauser, koftaer og masalaer. Raita kan lages i mange varianter. Stort sett handler variasjonen om ulike typer finhakkede, rå grønnsaker som blandes i yoghurten. Vil du ha tjukk raita, bruker du matyoghurt, eller vanlig naturell dersom du vil ha den litt mere flytende. Jeg foretrekker den siste, enkle varianten, kun med finstrimlet agurk som følgesvenn. Men ikke glem mynten, den er obligatorisk.

Du trenger: 1 beger naturell yoghurt, saften av 1 lime, 1-2 ss garam masala, 1 ss sukker, 1 ts salt, en håndfull finhakket, frisk mynte, alternativt 1-2 ts tørket mynte, litt mindre hvis du bruker peppermynte, 1/4 finstrimlet agurk.

Slik gjør du det: Rør sammen yoghurt, lime og krydder. Skjær agurken i lange, tynne strimler ved å dele den i tynne lag i lengderetningen før du finsnitter den. Bland inn agurken. La raitaen stå litt før servering, slik at smakene får sette seg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s