Velkommen!

Hyggelig å se deg her på bloggen hvor snora ble klippet over i september 09. Her kan du lese om ting som opptar meg og prosjekter jeg jobber med.I skog.jpg

Bokprosjektene er noe av det som fyller mye av tida mi når jeg ikke er på jobb. Den siste romanen min heter Dødvinkel, gitt ut i mai 2016. Den tar utgangspunkt i flyktningekrisa i Europa og alle dens avskygninger; menneskesmugling, hvitvasking av cash, finanslivets mørke kroker, religion og  statlig byråkrati. Drammen er som vanlig i sentrum, men boka beveger seg også til Iran, Øst-Afrika, Frankrike og  noen skatteparadiser. Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad har begge gitt Dødvinkel terninDødvinkel pocketomslaggkast 5 og skriver at den har et internasjonalt tilsnitt. På Gyldendals forfattersider kan du lese mer om boka. Dødvinkel ble nominert til Rivertonprisen, noe som betyr at den ble regnet som en av de fem beste krimbøkene i 2016.

Boka er en del av en triologi. Den mellomste i denne triologien heter Nullpunkt,  gitt ut i mai 2014. Den solgte ganske godt og var på noen av de såkalte bestselgerlistene gjennom sommeren 2014. Nullpunkt henter mye av handlingen fra oljebransjen og nordmenns lite sjarmerende fremferd i oljesektoren utenfor norsk sokkel. Første bok i serien heter Skyggeland. Den kom i butikkene 23.mai 2012.  Skyggeland er så langt trykket i nesten 25.000 eksemplarer. Den handler for en stor del om innsidehandel og livet i bakgården i norsk finans tidlig på 2000-tallet.

I oktober 2010 ga jeg ut debutCover1romanen min Nesten til stede på Gyldendal. Klikk her for mer informasjon om boka.

Jeg har også gitt ut dokumentarboka Ran, som er består av historier hentet fra skyggesiden av det nyrike Norge. Det handler om elleville krumspring blant aktørene i norsk næringsliv og finans.

Dersom du ønsker å kjøpe noen av bøkene direkte fra meg, er det bare å ta kontakt. Jeg selger dem enkeltvis eller til hyggelige pakkepriser + porto. Send meg gjerne en melding på 95223063, så ordner vi det praktiske.

Dersom du klikker på fanen mannen bak, vil du finne de ulike kategoriene på denne bloggen. Her vil du også finne en søkefunksjon hvor du kan søke på oppskrifter og annet innhold.

Jeg er veldig glad i historier om de nære ting, folk som utgjør en forskjell i hverdagen og som berører på ulikt vis. Vil du dele dem med meg og andre, publiserer jeg dem gjerne i kategorien folk & fortellinger.

 I tillegg til skriving har jeg et par andre interesser:

I kategorien  Kind of Green finner du matoppskrifter og fremgangsmåter – og ikke minst entusiasme for og kjærlighet til mat. Dette er forløperen til kokeboka ved samme navn, som kom våren 2016. «Kind of Green – bærekraftig mat som begeistrer», selges på nettsidene til Norsk Bokforlag. @Kind of green omslag

Den inneholder til sammen 132 vegetariske oppskrifter. Hvis du finner noe her på bloggen som faller i smak, kan du jo bestille kokeboka her.

I 2019 kom oppfølgeren. Den heter «Enda grønnere» og er sterkt inspirert av en rundreise på  Sicilia.

Omslag redigert

Jeg farta rundt på øya i nesten en måned, jobbet på ulike kjøkken og samlet oppskrifter og fremgangsmåter.

I kategorien Bakom synger skogene publiserer jeg stort sett bilder fra turer i skog og mark, på fjell og vidde.

Her  på disse sidene finner du også en reiseblogg for Anne Grete og Bjørn Olav. Den ferskeste turen gikk rundt i Kenya i nesten en måned høsten 2012. Du finner ord og bilder fra turen på linken her. Klikk på  Asia og New Zealand 09 for å sjekke hvordan vi hadde det da vi fartet rundt i India, Singapore, Malaysia og NZ. Her finner du også en god del naturbilder, samt portretter.

Håper du tar turen innom i blant.  Jeg skal gjøre mitt beste for at det er trivelig her.
Bjørn Olav

Siste innlegg

Mandagslykke

Det var en av de mandagene du helst burde holdt deg hjemme. Hodet verket etter sju timers skjermet tilværelse på jobben. Togturen hjem var i ferd med å bli en katastrofe. Ved siden av meg på NSBs toseter satt en godt bygget mann som ikke helt hadde skjønt konseptet. Enkeltbillett, enkeltreisende, enkeltsete. Mannen hadde  i … Fortsett Mandagslykke

Flere innlegg