Dawnbreak

Det er noe med lyset når du nærmer deg ekvator. Særlig om morran. Jeg er ingen stor fotograf. Men jeg er ganske god til å stå opp. Da kan du ikke unngå å få med deg det bløte lyset som kryper over horisonten og gjør livet litt mjukere. Før sola får ordentlig tak og dagen blir kantete og lyset flatt.

Og så er det noe med folk om morran. Bedre stemning, liksom. Kanskje en felles glede over det som er nytt og ubrukt. Vet ikke.

I dag møtte jeg noen fiskere. Ni mann med dagens fangst. Garn som skulle tømmes, båten som skulle trekkes opp. Og kvinnfolka som sørget for at det ble ni like store hauger til hver familie.

Sånn går nå dagene.

I morgen kveld er det tog videre sørover til Ernakulam. 15 timer, inkludert nattog. Heldigvis i samme sovekupé. Hvilket ikke er en selvfølge når du bestiller på internett i dette landet. En liten stund til neste post fra oss, med andre ord. Men vi melder oss ved beste høve.

9 kommentarer om “Dawnbreak

 1. ……og vi er tilbake fra Agonda. Fint at dere trives i Patnam….håper dere får en fin togtur. Det ble 3. kl. ac, og ikke andre, var det ikke så? Fullt på andre, tror jeg Jordan sa. Så får dere hakket mer real India. Hvis dere vil ta’n helt ut så kan dere jo prøve dere på kvegklassen. Det skal visst også være en mulighet. Jeg pleier å fortelle historier om da jeg kjørte på kvegklassen, for å tøffe meg, men det er ikke sant.

  1. Vi begynner her paa 3.kl. Saa faar vi se hvor toeffe vi er etter hvert… Gi beskjed hvis Eddie dukker opp.

 2. Ja, det er helt klart at det er ikke bare lyset det er noe med ved daggry. Og fotoapparatet er jo et fint middel til å komme i kontakt med folk. God tur videre.

  1. Takk takk Tor. Hyggelig aa se deg her. Du skulle vaert her i kveld. For et fantastisk kveldslys over rismarkene.. 🙂 Venter paa toget naa

 3. En trenger jammen ikke reise fysisk selv, når en så levende kan reise med dere…
  Blir det bildeaften en kald vinterkveld???
  Går det bra med magene(les; infeksjoner)? Her hvor jeg nå befinner meg er det i hvertfall fiber,bønner,soyakjøtt og linser så det holder.
  I morgen langtur for meg til Mesnasaga…dere får ha god reise videre på deres tur. Klem

  1. Magene er supre for oyeblikket… 🙂 Men vi har hatt litt tendenser til saakalt indiamage, dog uten de store utbruddene. Vi spiser ute flere ganger om dagen og Anne kjoerer knallhardt med antibac 🙂 🙂
   Kos deg med bilder og saa blir det flere etterhvert, ikke minst naar vi er hjemme. Hyggelig aa ha deg med paa tur. Fortsatt god rehab.

 4. Hei Bjørn O og Anne G..
  Fint å se at dere er friske og har det bra på tur.
  Her hjemme er det småhysteriske tilstander om denne svineinfluensa men ikke de store utbruddene her på jobben.
  Ellers alt bare bra og jeg koser meg og følger dere hver dag her..Det er det siste jeg sjekker før jeg «tar kvelden» så det er blitt daglig rutine i heimen..ha ha
  Klemmer til dere begge fra meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s