Malaysian swimming

Naken guttÅlreit, så er det forskjell på menn og kvinner. Og jada, jeg vet det er forskjell på religioner. Nå er vi altså et stykke inn i Malaysia. Vi beveger oss oppover den langsomme østkysten, som er ekstra treig på denne tiden av året. Vi sitter og ser ut på stranda vår i Cherating. Den er tilnærmet tom søndag ettermiddag etter at de malayerne som våget seg ut på en helgeutflukt, er dratt hjem. Men litt tidligere i dag var de her og badet. Hmm. Uten å virke nedlatende; det er litt komplisert å være jente på stranda her. I alle fall når det kommer til bading. Gutta vrenger av seg og stuper uti. Jentene bader med slør og resten av kroppen tildekket. Ja visst, jeg har sett det før. I Egypt, for eksempel. Ei dame i full burka kombinert med dykkermaske og snorkel. Vanskelig å få maska helt lufttett. Jeg har små problemer med å respektere andre folks veivalg i forhold til religion. Men noen ganger vet jeg at folk ikke alltid får bestemme sjøl. Og som regel går det ut over de svakeste. Sorry, men jeg tror ikke dette er til det beste for jentene.

Vi har bungalow, vi har ringgit og noen få åpne restauranter. Her blir vi en stund. Inshalla.

4 kommentarer om “Malaysian swimming

 1. og det er forskjell på klima rundt i verden… vi har overlevd 6,2 km i silregn i godt selskap med Linn maria. Nå er det to kamper og i går var det kafe med dertilhørende sen søndagsmorgen (virker kjent?)
  Jeg tenker at verden er urettferdig og er utrolig takknemlig for at jeg havnet her, (tross klima) samtidig som det er utfordrende å vite og lese om mye som burde vært annerledes.
  novemberklemmer til dere begge fra Kristin

  1. Ja, og urettferdighetene og utfordringene blir enda kraftigere naar du faar dem tett paa. Fint aa kjenne litt paa det. Samtidig vet jo vi hele tiden at vi skal hjem igjen. Hvilket gir oss en upper hand folk her ikke er i naerheten av.

 2. hm..jeg har nå fler enn en gang ønsket det var naturlig med slør og burka under bading på stranda her hjemme også…det nærmeste jeg har kommet en slik påkledning er noe tilnærmet burka, men uten slør og uten dykkemaske og svømmeføtter! Å gå på badestrand rett etter svangerskap hvor man har lagt på seg nesten 30 kg…..vel da er faktisk den «moten» dere omgir dere nå, lettere å forholde seg til enn toppløshet og g-streng!
  Nå er dere i paradis! …og jeg trenger trolig ikke be dere nyte det, ser fantastisk ut….klemmer fra meg

  1. Alle ting har sine ulike sider. Poenget mitt er at folk maa faa velge selv. Hvis jentene her er komfortable med badeantrekk etter det nordiske prinsippet om aa kle pa seg, altsaa lag paa lag, saa greit for meg. Men jeg er sannelig ikke sikker…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s