After Eight

Noe sier meg at KL viser seg fra sin beste side etter mørkets frembrudd. Vår opplevelse var omtrent slik: Vi avsluttet dagen med middag i Petronas Towers. Deretter ned på fremsiden av KLCC (Kuala Lumpur City Centre), denne staten i staten, som prøver iherdig å være litt NYC med sine slicke motebutikker og en ørliten antydning til Central Park. Her er det striglet og straight med fontenesprut og opplyste tvillingtårn (var det muslimene som vant, egentlig?). Men den virkelige nattsida i hovedstaden åpenbarer seg i større grad ned mot Chinatown hvor kveldsmarkedet ikke løsner noe særlig før etter kl. 20. Men da går det et skred. For en stakket stund er du verdens midtpunkt og har så mange nye bestevenner som du har ringgit. Når du har handlet fake herfra til Samarkand og er lei alle som elsker deg, kan du skli ut i sidegatene hvor det damper og syder og freser. Fra osende kastanjegryter, lerirkar med kruttsterke kinesiske blandinger eller grillspidd så gyldne som månen. Du raser inn i den ene lukta etter den andre. Hvitløk som prikker og lokker, rennesteinsstank som omtrent får deg til å brekke både det ene og andre. Før du ender opp med en gatesanger som spiller pappgitar og har en ditto forsterker. Men han høres godt. Og innlevelsen kan ingen ta i fra ham. Akkurat som ingen kan ta natta fra KL.

2 kommentarer om “After Eight

  1. Så hva ble det til. LV eller drakt 🙂 Håper dere ikke ble fornærmet av tilbakemeldinga mi!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s