Homecoming

Det handler om at man skal holde løftene sine. Russel har alltid stått for meg som et sted jeg ville tilbake til. Og jeg har lovet Anne å ta henne med.  Så nå er vi her. Og den buen av forventning jeg hadde spent opp, brast ikke. Verken for Anne eller meg.  Det ble en slags hjemkomst. New Zealand har en touch av norsk mentalitet – vel og merke når nordmenn er på sitt beste. Russel som en gang i historien ble kalt for ”The Hell hole of the Pacific”, er ganske enkelt en liten pittoresk plankeby med en touch av bløtt sørland. En gang et fryktet sted hvor norske hvalfangere gikk på fylla mellom slagene. Så kom det en metodistprest og fikk skikk på det hele.  Småbyen ligger i kanten av The Bay of Islands, 144 øyer spredd utover krystallblått vann, små edelsteiner Vårherre glemte igjen her på verdens ende da han tok kvelden. For dette er virkelig verdens ytterkant.  Vi skal litt lenger bort fra Norge fortsatt på denne turen, men ikke mye. I dag har vi feiret solas tilbakekomst med skikkelig norsk middag. Burgere, salat og fløtegratinerte poteter. Ikke det at curry, masala, kofta og alo gobi ikke holder. Men det er nå en gang godt å kjenne på hjemlige smaker. Og i morgen skal vi på båttur. Med katamaran!

6 kommentarer om “Homecoming

  1. Hei og takk for ny og god melding. Det er så godt at få ny info. og tenk så at noe er så norsk der på den andre siden av kloden. Det er som når vi så Rosendal baroniet så sa jeg noe så dansk blant de norske fjell. Det går an. I dag var det klart og sol så en dag som løftet humøret mange hakk. God tur videre klem MMRuth

    1. Joda, ingrediensene er litt mer norske enn tidligere, men maten lager vi selv 🙂

  2. Hei igjen! Nå var det en stund siden jeg var innom. Og selv om det er langt over leggetid, måtte jeg sjekke hvordan det går med dere (datan er kjempetreig…så det er ikke gjort i en fei heller) Ser ut som det bare er fryd og gammen med dere fortsatt! Veldig hyggelig med et smilende foto av dere begge! ….også Anne som muslim, lignet mer mormor med åtte unger og hus i skogen synes jeg! Langt koseligere ihvertfall 🙂 Kjenner igjen mye av det dere skriver fra Kariannes tur. Det som gjenstår å se nå, er om dere gjør fallskjermhopp som hun gjorde på New Zealand…om ikke pressekortet hjalp deg inn i moskeen Bjørn Olav, så kanskje det får deg til å hoppe i det! Journalister er noen tøffinger veit jeg 😉 Hils og klem til dere begge!

    1. Veldig hyggelig å se at du er innnom, Heidi. NZ er på en måte adrenalinaktivitetenes land, så vi får se hva vi ender opp med. Veldig trivelige og imøtekommende folk her i alle fall. I dag har vi vært på «Nordkapp» 🙂

    1. Oh no, mate. Jeg kan love deg at burgerne var selvlagde, etter egen oppskrift. Og i mine oppskrifter inngår zero, null, rien, nada animalske produkter. Kanskje du vil ha en kopi til eget bruk?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s