The good shepherd

Rekorden er 721 mellomstore. På én arbeidsdag, altså 8 timer. Hva vi snakker om? Saueklipping. Altså: rekorden er at én mann har klippet 721 mellomstore sauer på 8 timer.
Ifølge Ross. Som vi har møtt i dag. Og som har guidet oss gjennom saueshowet sitt. Kanskje ikke akkurat som på Youtube, men likevel: Hund sitter pent og stille. Hund bjeffer på kommando. Hund får beskjed fra fløyte. Hund løper og henter saueflokken 500 meter unna. Hund kommer tilbake med saueflokken og plasserer den pent i fjøset. Hund heter Sam.
New Zealand er sau. Ifølge offisielle bøker er det 40 millioner sauer her. Det vil si ni per innbygger, eller  per kiwi, som de kaller seg. Ifølge Ross, vår helt, er det nok ikke mer enn 28 millioner nå. Da var det noe annet på 70-tallet. Alt var bedre på 70-tallet, som de fleste vet. For eksempel at det var 80 millioner sauer på NZ og at Ross reiste rundt og klipper sauer på heltid. Og så dette med rekorder, da. 866 er tallet. 866 små sauer klippet på 8 timer. Eller: 14,2 sekunder på én sau. Så vi lot Anne prøve. Kanskje ikke like kjapt. Men hun skal ha for forsøket. Og ble mor mjuk i hele ansiktet da hun fikk gi flaske til kopplam? Tror nok det.

 

7 kommentarer om “The good shepherd

  1. Så hyggelig med noe vi kjenner igjen. Det er ikke første gang Anne har vært med lam og sauer, tror det er første gang hun prøver å klippe. For det opplevde vi mens hun og Elsie var små, Dette dere opplever er jo i en ganske annen målestokk. Kos dere videre, tenk nå har vi hatt 2 dager med sol og ganske mildt, Det var 6 gr. i Drammen i dag tidl. og det var nydelig vær når jeg omkring kl 12 var i Lier en tur og hadde Margaret med meg. Klem

  2. Jeg vil og kose med sånn!!!! Drømte i går at dere hadde fått dere verdens fineste (brune??) flatvalp som jeg fikk overta, den var så fin.

    PS: AM trygt fremme i London.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s