The Ass Hole

Det er mulig noen tar anstøt av overskriften. Samme det. For dette skal handle om Rotorua, også kjent som New Zealands rumpehull. Sånn er det bare. Og det har sin grunn. Du lukter nemlig Rotorua før du ser Rotorua. Litt som å komme nedover Mosseveien…
Rotorua er sentrum for alt som har med termisk aktivitet å gjøre på New Zealand. Og da snakker vi ikke om aktive vulkaner. Men aktiviteter knyttet til at det har foregått og fortsatt foregår ting under bakken.  Her er det termiske bad og termiske parker og termiske aktivitetssentra og termiske turer og stier og veier. Det koker og syder. Geysirer og boblende leire og gjørme. Rotorua er New Zealands svovelpøl, en slags forsmak på Ildsjøen i Åpenbaringens Bok, om noen har tenkt seg dit. Derav også lukta; svovel, diverse sulfater og andre ting fra kjemipensumet som river noe aldeles i neseborene.Vi testet bare ett av de mange områdene hvor det fortsatt er fyr på kjelen. Wai-O-Tapu, nærmere bestemt. Vi nevner i fleng ting vi har sett: ”Devil’s Home”, ”Devil’s Ink Pot”, ”Inferno Crater”, ”Devil’s Bath”, ”Thunder Crater”. For å myke opp litt sper vi på med ”The Sacred Track” og ”Rainbow Crater”. Mye fint. Og ja, vi har vært på Island. Men her på NZ var fargespillet et helt annet. Nå er vi kommet til Taupo. Med gratis hottube. Gjett hvorfor ☺

Denne bildekrusellen krever javaskript.

 

4 kommentarer om “The Ass Hole

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s