Shakin’ ground

Jordskjelvet kom klokka 13 minutter på elleve på formiddagen. Det målte 7.8 på Richters skala og varte i temmelig nøyaktig to og et halvt minutt. Dette handler heldigvis ikke om oss, men om det som skjedde i byen Napier på NZ 3.februar 1931. Da ble store deler av byen jevnet med jorden og 162 personer ble drept. Høydramatisk, så klart. Men også en ny start for Napier som måtte bygges opp fra grunnen av. Og det gjorde kiwiene til gagns. Det er derfor vi er her. Ikke noe sted i verden finnes det en like stor konsentrasjon av art deco bygninger, som var den modernistiske byggestilen på 30-tallet. Selv for meg som er bare sånn måtelig interessert i arkitektur, er det uvanlig stas å drive gatelangs her. I dag har vi vært på guidet tur. Og i morgen skal vi forhåpentligvis møte en av de som overlevde jordskjelvet. Alt dette kan dere lese mer om i DN Lørdag med tid og stunder. Hvilket også er en av årsakene til at vi er her. Men vakkert er det. På en annerledes måte enn det vi har sett hittil. Og etterskjelvene er ganske svake 🙂

4 kommentarer om “Shakin’ ground

 1. Hei igjen!
  Hva dere opplever! Dette er landet jeg må til tror jeg. Spesielt den båt turen (hm…blir av en eller annen grunn så usikker på rettskrivning når jeg skriver til dere to ;)) så fantastisk ut!! Og sauer og hund… hva slags hund? Border collie? også…leste jeg noe om at det blir hund hos dere igjen? Supert! Mimmi og jeg er klare for tur :)! Kos dere videre! ps snø i dag! Snart skiturer og appelsin! Klem

  deres så fantastsik ut!

  1. Imponerende at du blir inspirert til å reise hit – vi snakker tross alt om 12 timers tidsforskjell… Hund? Tja, vi får se hvem vi får avtale med og ikke minst hva slags avtale 🙂

 2. Flott blogg fra New Zealand. Jeg var i New Zealand noen måneder før dere i 2009 for å møte damen som nå er min kone. Vi bodde i Norge sammen i 4 år og var tilbake i New Zealand i august 2013.

  Falt for Napier når jeg var her (var bedre vær enn dere ser ut til å ha opplevd), så det er her vi har slått oss ned. Passe stor by for meg, selv om jeg er Oslogutt.

  Har fått noen gode tips til hva jeg bør få med meg på sørøya nå, tusen takk!

  PS: Kom inn på bloggen din via historien om palestinerne du solgte oppvaskmaskin til. Flott at du er så åpen, viktig å ikke bli for skeptisk og inngrodd – der tror jeg mange nordmenn (meg inkludert) har mye å lære.

  1. Hyggelig å høre fra en norsk kiwi. NZ var en åpenbaring for oss. Både folk, natur og kultur traff oss rett i hjertet. Napier er en sjelden og vakker by, med en dramatisk historie. Et sted vi gjerne besøker igjen. Ha et godt liv der nede.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s