Mmmmmat!

På flyet på vei hjem fra NZ fikk jeg ikke sove. Sånn er det jo alltid. Da ser man film, mye film. Jeg endte blandt annet opp på feelgoodfilmen «Julie & Julia» med Meryl Streep  og Amy Adams som sleivsvingere. Der og da bestemte jeg meg for å begynne å blogge om mat. Mest fordi jeg er fanatisk glad i å lage mat – og å spise den. Dernest fordi jeg har fått ganske mange spørsmål om oppskrifter og metoder på kjøkkenet. Og sist: Jeg har lyst til å løfte fram kul og ytterst velsmakende vegetarisk mat.

Litt om det siste: Jeg har ikke tenkt å misjonere. Men jeg tror både verden og vi har godt av litt flere vegetariske innslag i kostholdet. Kloden tåler ikke at alle lever animalsk, hver dag, hele tiden. Og alle kan ikke gjøre som oss i Vesten: Foredle maisen gjennom grisen 🙂 Vi snakker energi og arealutnyttelse, vi snakker klima og miljø.

Men først og fremst snakker vi om god mat. Faktisk gourmet veggis – inn i mellom, i alle fall.

Jeg er ikke vegetarianer fordi jeg skal redde verden, men fordi jeg synes det smaker best. Jeg synes heller ikke at du trenger å bli veggis. Men kanskje du kan bli inspirert til å variere litt.

Til slutt: Ikke alle oppskriftene som kommer på denne bloggen vil være like sunne. Noen er fryktelig feite – og gode.  Det er helt fint. Mat skal gjøre livet bedre og morsommere, hverdagen festligere. Sure vegetarianere som spiser kun for å overleve, er noe av det verste som fins. Da foretrekker jeg heller en blid kjøtteter.

Ok, let’s go.

5 kommentarer om “Mmmmmat!

  1. Dette synes jeg var en god idè far. Jeg følger lett med på neste post. Problemet nå er at jeg ble sulten og har ikke tid eller ingredienser til å lage herligheten før jeg må ut av døra om 40 min. Det romler i magen. Kjenner jeg må hjem igjen SNART!!

  2. Kommer nok til å følge med litt på denne siden. Men er det nødvendig med så fine navn..er det tomater og oliven du mener? Ellers setter jeg umåtelig stor pris på menn som liker å lage god mat.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s