Signaturen

Kona mi og jeg har drevet kafé i noen år. Anne som restaurantsjef, jeg som enehersker på kjøkkenet. Café Arken var et morsomt prosjekt på den videregående skolen hvor barna vår gikk. På lørdagskveldene kunne det ramle inn  et par hundre mennesker. Da gjaldt det å servere noe som både var enkelt og godt. Etter hvert ble bruschetta en slags signaturrett på denne kafeen. Det morsomme er at med publikumsfrier i bunnen, kan du tillate deg å eksperimenter med andre morsomheter på menyen.

Men altså:  Skal du ha litt kjapp, enkel og utrolig velsmakende kveldskos, anbefales denne bruschettaen. Som definitivt kan serveres med og uten ost, i store eller små varianter. Det viktigste trikset er å sprøsteke baguettene på forhånd, med smør eller olje på den ene siden. På denne måten blir brødet ikke så svampete når du legger på tomatfyllet.

Du trenger:

4 mellomstore baguetter, 8-10 store tomater, 1 stor plante frisk basilikum, 5-6 fedd hvitløk, 3 ss olivenolje, salt, ost til gratinering, bremykt.

Slik gjør du det:

Del baguettene på langs, eller skjær skiver, alt etter ønske og behov. Smør den ene siden av baguetten  med bremykt eller sprinkle med olivenolje. Stek skivene på 180 grader med smørsiden opp i noen minutter til de får en sprø, lysebrun overflate.

Finhakk tomater, hvitløk og basilikum og ha i en bolle sammen med olivenoljen. Ett lite tips: Det er lurt å la denne blandingen stå litt og trekke for å få fram smaken skikkelig. Men: Vent med saltet så lenge du kan. Salt driver nemlig vannet av tomatene og gjør fyllet mer suppete enn nødvendig. Så er det bare å fylle baguettene, og servere. Ønsker du å gratinere med ost, kjører du bruschettaen under grillen til osten er boblende gyllen. Enklere, raskere og mer vann i munnen-fremkallende blir det nesten ikke.

5 kommentarer om “Signaturen

  1. I dag hadde du vært stolt av meg!!! Først har jeg vært ute å gått på ski i rosa drakt med mannen. Så har jeg laget en ny rett som ble så hinsides god at mannen slikket fingre i lang tid.

    Dette lagde jeg, en oppdatert variant av den over som du lærte med for leeenge siden:

    Lagde en rødpesto i egen versjon som jeg smurte drøyt med på forhåndsstekt landbrød. Satta dette oppå en liten seng av ruccola. Helte en mix av gode oppskjærte tomater og fetaost i terninger over dette. Toppet sakene med asparges á la deg og litt mer pesto rosso rundt om. Ble veldig godt og jeg fikk skryt og ble veldig stolt 🙂

  2. Ja tenk det gjorde han gitt. Og i går fikk han pris og blomster for å gjøre sånt 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s