Ganske chick…

Noen ting kan ikke sies for ofte. Og jeg antar at dette er blitt sagt de siste 7.500 år omtrent. Altså, kikerter må ikke undervurderes. Når jeg oppgir dette antallet år, er det fordi forskerne mener å ha funnet bevis på av kikerter ble brukt i Midtøsten for 7500 år siden. Jeg tipper at de gamle egypterne, mederne og perserne hadde god peiling. Blant annet på den fine forekomsten av protein i kikerter. Den gangen var de sikkert ikke så innmari opptatt av hjerte- og karsykdommer. Men nyere forskning viser visstnok at kikerter senker kolesterolnivået i kroppen også.

Jeg trenger egentlig ikke alle disse argumentene. For meg holder det at kikertene er gode til mye. For eksempel til en veldig enkel kikertsalat. Som, hvis du serverer den i combo med noen andre enkeltheter, kan gi hverdagen et skikkelig push i positiv retning. Det gjelder bare å gjøre det på den riktige måten.

Du trenger: 1 boks kikerter, 1 brett dulcitatomater, saft fra 1 sitron, en håndfull gode oliven (gjerne kalamatas), 1 liten rødløk, fetaost etter smak og behag, olivenolje, salt, pepper, 1 ss frisk mynte og 1 ss frisk koriander.

Slik gjør du det: Del opp tomatene i båter og hiv dem i en bolle. Så risler du sitronsaft og olje over. Finkhakk krydderurtene og rør dem inn i blandingen sammen med salt og pepper. La dette så og marinere i 15-20 minutter. Skjær rødløken i tynne halvmåner og bland inn. Skyll kikertene i et dørslag, rist vannet godt av og bland dem inn i salaten sammen med oliven. Til slutt smuldrer du fetaost på toppen.

Dette smaker helt digg sammen med falafler og yoghurtdressing. Har du i tillegg tilgang på ferske lomper, kan du smøre dem med aïoli og mumse ved siden av. Hu hei hvor det går.

Vil du ha musikk som passer til denne maten, får du en anbefaling her.

6 kommentarer om “Ganske chick…

 1. Status:
  Falaflene gikk unna ! Og «farsen» var like omgjengelig etter å ha vært i frysern.
  Nøttesteken var god, iflg. far i huset og datter på hjemmebesøk.
  Curry`n min favoritt.
  Påskeprosjekt : pekanrullen 🙂

   1. Da har det endelig skjedd.
    med gøran ved min side brillierte vi på kjøkkenet mens Ludo var støvsuger.
    og det gikk over all forventning.
    Kine ble særs glad da hun ble servert dette og noen egenkomponerte bruschetta da hun kom hjem fra jobb.
    jeg er veldig veldig stolt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s