Et forsøk på å oppsummere sommeren

 

Med Aftenbladets ferske anbefaling av Skyggeland, tror jeg det begynner å nærme seg et foreløpig høydepunkt i omtalene av boka. Hittil er den trykket i 13.000 eksemplarer. Så ja, det har vært en god forfattersommer, på alle vis. Nå gjenstår det å se om det går an å selge noen flere bøker fram mot jul. Stor takk til alle som har kjøpt og lest.

Her er et lite utdrag av sommerens ulike anmeldelser og omtaler, riktig nok de beste og hyggeligste, men likevel:

«…en levende innføring i «børsens bakgård». Legg til lokal koloritt og saftig språk, og årets ferielektyre er gitt.»
Katrine Strøm, Drammens Tidende

terningkast5

«Temposterk pengespenning.»
Sindre Hovdenakk, VG

terningkast5

«Skremmende troverdig», Kjetil Skotte, Oppland Arbeiderblad

«Finanansthrilleren «Skyggeland» til gravejournalisten Bjørn Olav Nordahl anbefales. Den var et hyggelig feriefølge.» Politimesteren i Hordaland, Geir Gudmundsen, på Twitter 15. juli

«Du verden hvilken leseopplevelse. Spennende fra først til sist. Og man tenker seg med forfatterens bakgrunn  at ”kan det være slik i virkeligheten”?  Interessant, engasjerende, lærerikt og underholdende på samme tid.  Det ble noen lange timer med boken – den er vanskelig å legge fra seg.»  Erik Wilberg, førsteamanuensis ved Handelshøyskolen BI.

«Alle drives de av det samme: Frykt og grådighet». Slik sluttar omslagsteksten på journalist Bjørn Olav Nordahls pageturner av året, spenningsromanen «Skyggeland». Den handlar om ulovleg pengeflytting, innsidehandel, aksjespekulasjon, tvilsame finanstransaksjonar, svimlande rikdom, brutal vald og machokultur.
Nordahl auser av kunnskap frå mange år som gravejournalist i Dagens Næringsliv. Sjølv er han ein sjeldan plante i si sjølvsentrerte yrkesgruppe – den kristne fråhaldsmannen og meisterkokken frå Mjøndalen, ein prislønt møkkagraver som skyr journalistkonferansane, ein veltrent skiløpar som skyr turrenn, ein militant aktivist i fagforeininga når det trengst.» Alf Skjeseth, Klassekampen

«… sommerferiens suverene bokvinner.» Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Nordahl har levert en spennende fortelling som damper av aktualitet … Det dirrer en etisk nerve i det han skriver. Nordahl er en forfatter som vil mer enn å gi ut en bok som får god omtale og selger godt.»
Magne LerøVårt Land

«Skyggeland har holdt meg våken flere netter».
Nadia Hasnoui i Sommeråpent, NRK

«Etter en noe nølende åpning, som består av flere åpninger, strammer Nordahl grepet og bygger både gode cliffhangere og overraskende vendinger, slik en bok i grenselandet mellom krim og thriller skal ha. Karakterene er skjeve og skakke og bærer livet i en sekk.» Vidar Kvalshaug, Aftenposten

Etter tretten år som finansjournalist hoppa Bjørn Olav Nordahl av. Nå har han skrevet en av sommerens bestselgende spenningsbøker, om en finansjournalist som ligner mistenkelig på ham selv. «Skyggeland», kom i slutten av mai. Et optimistisk første opplag forsvant på noen uker, andre opplag ble utsolgt før det nådde butikkene, og med tredje opplag har Nordahl havnet på fjerdeplass på den norske bestselgerlista, kun slått av de etablerte krimkollegaene Unni Lindell og Tom Egeland». Gerd Elin Sandve, Dagsavisen

«Det er driv og spenning fra først til sist.» Audun Mosevoll, Dagen

«Med sin journalistiske bakgrunn og gode kjennskap til finansmiljøets kriker og kroker, har Nordahl skrevet en troverdig roman.Denne anmelder ser frem til nye historier om Mellomstrand og Nergård i jakten på en grisk finanselite.» Sven Gjeruldsen, Tvedestrandsposten

«Gravejournalist Bjørn Olav Nordahl skriver om det han kan best». Thorbjørn Ekelud, Dagbladet

2 kommentarer om “Et forsøk på å oppsummere sommeren

    1. Takk, Terje. Spørs om ikke det var Kåres tidlige påvirkning på St.Hansberget som gjorde meg til en graver….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s