Suppe som sitter

 

 

 

 

 

Ofte mases det om at suppe ikke er skikkelig middag. Med denne varianten, inspirert fra Nord-Italia, er diskusjonen brått over.

Vi snakker altså om ei deilig, kraftig suppe, med god tyggemotstand og med masse proteiner og jern, i form av bønner og spinat. Vi du at suppa skal være litt tjukkere, moser du bare noen av bønnene med stavmikser.

Du trenger: 2-3 gulrøtter i terninger 1 finhakka løk, 3 fedd hakka hvitløk, 4 selleristilker i skiver, 1 hakka frisk chili , 1 paprika i terninger olivenolje  1,5 liter grønnskasbuljong, 1/2 kg minitomater, 1 boks hvite bønner , 1 boks kidneybønner, 250 gram spinat,salt og pepper

Slik gjør du det: Fres alle grønnsaker, hvitløk og chilii olje i ei stor gryte, hiv inn buljongen, deretter tomatene. La det koke under lokk i 10 minutter. Så tilsetter du bønnene og spinaten og lar det hele koke opp. Smak til med salt og pepper. Et dryss parmnesan på toppen er aldri feil. Ei heller ferskt brød.

Denne sitter skikkelig. Lenge!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s