Gave til far

Ofte når jentene mine spør meg hva jeg ønsker meg i gave, lyder svaret «kjøkkenutstyr». Men jeg hadde ikke regna at kona slo til med en pizzaovn med steinbunn.

Dermed kan Dr.Oetker og Casa di Mama bare pakke sammen pappeskene og plastfolien sin. Pizza i denne steinovnen er blitt en hit i hele familien. Hvis du har det travelt, kan du selvsagt jukse og kjøpe ferdigbunn eller libabrød i en innvandrerbutikk. Sistnevnte funker faktisk helt utmerket. Men det er jo noe eget å lage sin egen deig – med litt durumhvete og gode mengder olivenolje.

I tillegg er det sausen som gjør susen. Og den skal koke lenge. Bort med vannet, fram med smaken. Fyllet handler om hva som er i kjøleskapet til enhver tid, men jeg sier sjelden nei takk til marinerte artisjokkhjerter. Folk kan si hva de vil om pizza, men veggisvariantene står sjelden tilbake for sine animalske motstykker. Heller tvert om.

Du trenger: Til deigen bør du ha 1/2 pakke fersk gjær, ca. 3 dl lunka vann, en hel del olivenolje, 3 dl hvetemel, 1 dl durumhvete, litt salt. Til sausen pleier jeg å koke ned 2-3 bokser med hakka tomater, som jeg smaker til med salt, sukker, chilipulver og finhakka hvitløk. Og på toppen bruker jeg gjerne rødløk i halvmåner, artisjokkhjerter, paprika, squash, sjampinjong og stekte auberginerskiver. Pluss ost og oregano.

Slik gjør du det: Rør ut gjæra i lunka vann, tilsett salt, 3 ss olje (minst) og mel. Kna godt til du har en fast og smidig deig, etterjuster med mel eller væske ved behov. Legg deigen på benken, sprinkle bakebollen med olivenolje, før du legger deigen under plast og lar den heve 2 x 1/2 time. Slå deigen sammen og kna. Bruk gjerne litt semulemel når du kjevler ut, da slipper deigen lettere. Når du har fylt pizzaen med det du skal ha på, lar du den etterheve for at den skal bli så luftig som mulig. Og så drysser du litt oregano på toppen før steiking ved høy temperatur 225-250 grader.

Kan ikke bli feil, dette.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s