Living history

I dag har vi tatt et kulturelt og historisk dykk i Kochi. Det har vært noen favner å stupe ned i, for å si det sånn. Byen har på mange vis vært porten til India for langveisfarende. Vasco da Gama, han med sjøveien til India i 1491, lå gravlagt her i nesten 15 år før levningene ble sendt hjem til Portugal. Men han var jo ikke først.  Krydder, elfenben, parfyme, edeltre osv har fått folk fra hele kloden til å stikke innom her i århundrer. Ta det jødiske kvarteret, for eksempel. Det stammer fra 379 e.k, sånn omtrentlig. Nå bor det bare ti gamlinger igjen. Men det er fortsatt sabbatsfeiring i synagogen. Noen hevder at de første jødene kom allerede i år 55…

Eller hva med kineserne? De teknisk imponerende fiskenettene her ute på Fort Kochi ble introdusert av handelsmenn sendt ut fra hoffet til Kublai Kahn. Vi snakker med andre ord Marco Polo-tid. Og slik kunne vi fortsette. Med hollendere og engelskmenn og en del til.

Vi har vært på kryddermarked, mmm. Ingefærtørking, ok. Fiskemarked, tjaaa. Teppemarked, nope. Sett eldgamle veggmalerier, jada. Hindu-trempel, synagoge, katolsk kirke, ålreit.

Bilder kommer, men fyren paa nettkafeen vil stenge akkurat naa… I morgen setter vi kursen for The Backwaters. Har bestilt superior husbåt for to. Deretter nasjonalpark. Vet ikke helt når neste post dukker opp. Alt vel.

5 kommentarer om “Living history

 1. Hei der! Ååå jeg leser «kryddermarked» Det må vært fantastisk. Skulle gjerne vært der ja.
  Fint å høre at alt er vel.. Selv kom jeg fra jobb nå og ikke engang overtiden er hyggelig uten deg Anne G. Men alt bra «her hjemme på berget» likevel
  Kos dokker.. Klem

 2. Hei kjaere Ulla

  Det er sa hyggelig at du folger med oss hver eneste dag. Og hver dag er full av inntrykk. Masse spennende som samler seg pa harddisken. Det er nesten sa man ikke klarer a absorbere alt. Men en ting husker jeg pa selv om jeg er pa ferie. Du har bursdag i morgen.GRATULERER sa masse med dagen Ulla! Haper ikke det blir altfor mye overtid pa deg og de andre om dagene. Akkurat na har du i alle fall helg. Hils til alle sammen. Og sa kan du si til Irene og evt andre som spoer at om de oensker a sende en hilsen som ikke alle kan lese, sa er det mulig pa bondahl@online.no
  Jeg har akkurat ridd pa elefant og fatt elephant blessing. Vi haper det bringer lykke for resen av turen… Stor klem fra Anne Grete

  1. Hei anne Grete.. Noen ord i full fart for jeg er stuptrøtt og skal komme meg i seng.. Vært oppe siden 04.30 i dag av ulike årsaker..Takk for hilsen. Feiring blir det neste helg.
   Litt overtid har det blitt men alt går bra foreløpig. Pricat er ferdig for mange dager siden ( 26.10) men sluttspurten kommer nå til uka for jeg mangler priser b.l.a.
   Jeg skal gi beskjed om mailadressen din.. Den lappen var blitt borte men da har jeg den nå.
   Alt vel her hjemme. Og jeg koser meg som sagt og følger dere både her og i tankene hver dag. Kos dokker.. Stooor klem fra meg

 3. Hei, godt å høre at det er bra hos dere, selv om dere farter rundt. Inga var så interessert i hvor dere er nå i dag, men jeg måtte si at jeg hadde ikke vært på nettet siden ti – kveld tror jeg. Jeg har det bra.og det er ikke kommet svine-infl. til Kurbadet ennå. Og folket i kirken i dag virket også friske og det var mange om ikke helt de samme som sist uke. I dag var det Dissonans som hadde hele det musikalske innslag. Og det ble ganske mange sange. Lykke til videre på turen klem MMruth

 4. Bra at Kurbadet er et fint sted aa vaere. Hils Inga og si at vi naa er langt inne i Kerala, helt soer i India, paa grensen til Tamil Nadu. Her heter det Kardemommebergene. Og det lukter faktisk krydder naar du kommer ut av bilen… Alt vel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s