Into the wild

Soloppgang Peryar

The driver will pick you up at 05.30., Sir”

ThankU. Sånn begynte altså den dagen. Vi skulle med andre ord til Peryar Wildlife Sanctuary. Hvor det visstnok finnes tigre. Ikke det at vi så noe til dem. Guiden vår måtte beskjemmet innrømme at han aldri hadde vært i nærheten, han heller. Så skiltene med ”Don’t honk, tiger preserve” var i beste fall kuriøse.

Men vi fikk altså med oss alt Anne drømte om. Elefant i frittgående, levende live (og noen ikke fullt så ville.. :-)), sambar deer, villsvin, svarte, langhalede aper, hvithode aper, flygende ekorn (veldig stilig) bra store edderkopper og i tillegg en hel del stooore og fantastisk vakre sommerfugler. Og prikken over i’en på slutten av dagen var en hvithalset stork. Dessuten hørte vi bison mens vi børstet blodigler av beina.

Det andre som er verd å nevne fra Peryar, er krydder. Det lukter faktisk kardemomme når du åpner bildøra. Og byen, Kumily, er en eneste lang kryddergate. Så jeg har vært på shopping. Det ble en hel bærepose, gitt. Til snaue 200 kroner. Butikkmannen var katolikk. Han påstod at han ikke drev med pruting, men ærlige, nøkterne priser. Greit nok. Vi ble enige om at Guds vrede skulle ramme ham dersom jeg hadde betalt for mye :-). Tilbake i Kochi nå etter en flott dag i Munnar. Rapport kommer. Alt vel.

ElefantpikenHvithode apeEdderkoppBading Peryar

4 kommentarer om “Into the wild

 1. Hei på dere! Endelig har dere kommet i wildlife-hjørnet…godt med litt annet enn krydder… Synd det ikke ble tiger, for dette er jo et tigerreservat. Men jeg ser av bloggen at dere begeistres av en hvilhalsstork, og det er jo flotte..

  Den heter wolly-necked stork eller ullhalsstork på offisielt norsk. Det var forøvrig interessant med de hvithodede apene – vakre skapninger. Kalles nilgirilangur både på norsk og engelsk…
  Ellers er jo sambarhjorter gamle kjenninger for meg.

  Men tiger må dere nok til Banhavgarh eller Kanha for å være sikre på å se, og dit er det langt…

  Kos dere videre. Her øser regnet ned, men i går var det faktisk 10-15 cm nysnø på Skimten og skiføre. Tro det eller ei – og mer snø er ventet – bare dette forferdelige regnværet blir litt kaldere.

  Skal hilse så mye fra Heidi.

  Tom

  1. Takk for faglig oppdatering, alltid godt aa kjenne en kjenner… Skifoere virker uendelig langt borte akkurat naa. Har nettopp vaert ute og spist, klokka er halv ni paa kvelden og det er sikkert 30 grader fortsatt 😉 Heng med oss videre, hyggelig at saa mange foelger med oss. Hils masse.

 2. Hei på dere 🙂
  Utrolig artig og følge med på den flotte og velskrevne bloggen deres.. Er stadig innom og titter og drømmer meg bort.
  Om jeg lukker øynene og stenger ute alt annet så føles det nesten som jeg er på tur selv vettu. Kos dere masse videre, vi savner deg AG!!!

  Klem fra Janne 🙂

  1. Utroligt hyggelig aa hoere fra deg, Janne. Takk for gode kommentarer om bloggen. Her er det bare aa henge paa, saa blir det flere droemmer… 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s