Tea time!

Det er nesten vanskelig å beskrive. Og jeg er usikker på om bildene yter virkeligheten rettferdighet. Vi har vært i Munnar, i teens kongerike. Selv for bortskjemte nordboere med god tilgang på natur og vakre fjellsider, blir dette en fabelaktig opplevelse.

For noen farger! Så avsindig mange sjatteringer i grønt når det lekre ettermiddagslyset skjærer ned gjennom skylaget og treffer millioner av tebusker. Munnar er te, opp og i mente. Det er et vanvittig lappeteppe, et gigantisk puslespill av busker med teblader. Busker som snor seg i rekker og rader som aldri tar slutt. Der hvor det er en ørliten mulighet, er det plantet en tebusk. De strekker seg fra dalbunnen og opp til 2000 meters høyde. De danner intrikate mønstre og broderier som bare får deg til å gispe av beundring og tenke at dette, dette er nesten for vakkert til å være sant. Men det er det.

Sant også at tusenvis av arbeidere jobber vettet av seg, til luselønn, for å høste inn den dyrebare teen. Og selvsagt er det kvinnene som tar de tyngste takene. Sånn har det jo alltid vært. Vi sov på Misty Mountain. Som svarer til navnet. Det er lenge siden vi har sett like mange duse blåner duve i kveldssola.

Nå er vi tilbake i Kochi etter noen innholdsrike dager. Torsdag til Mumbai, før vi flyr til Singapore på søndag. Alt vel.

10 kommentarer om “Tea time!

 1. Dette er så fint at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. På en teplantasje kanskje? Definitivt. En gang..

  Her er det te (!) og marmorkakemuffins på menyen. riktig riktig god helg, og nyt de siste dagene i India =)

  klem

  1. Ja, du hadde garantert hatt det fint her og vi skjønner at det rykker i reisefoten. Spare, spare.. og reise, reise 🙂

 2. Så flott dere må ha det!

  Kan jo godt hende for alt jeg vet, at dere sitter og kjeder dere på en respatex kafe med slitte, møkkete gardiner og fluer som surrer halvdøde rundt, mens dere dikter opp noe om et fantastisk land og tar bildene fra et praktverk av en bok. Men hvis dere ikke sitter og kjeder dere på en respatex kafe med slitte, møkkete gardiner og fluer som surrer halvdøde rundt, men opplever det dere skriver om, er min misunnelse dyp og ærlig.

  Kjempeartig å følge med dere!!

  Hilsen fra snø og sludd.
  Hogne

  1. Det finnes absolutt noen fluer og repatexbord her. I tillegg til alt det andre. Og enda mye mer. India er skrinet med det rare i, og vi skraper bare i overflaten. Men det er ikke så verst bare det, for å si det sånn. Hyggelig at du følger oss.

  1. Mumbai akkurat nå. Vi rakk dessverre ikke Darjeeling-ekspressen, men den var på lista. Vi har funnet ut at det er bedre å gjøre få ting skikkelig, i stedet for å stresse og kave.. 😉

 3. Mine følelser for India er endret. Jeg er nå faktisk åpen for å dra dit. PS: Ikke sladre til Thomas 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s