Close up

DSC_0309

Okei, da. Så har vi bare vært i zoo. Men det var slett ikke verst, som dere kanskje kan se av bildene. Night Safari ble det også. Klarer dere alle? Anyone? Tom Fritz?

Dessuten hadde de Ben & Jerry iskrem der. New York Super Fudge Chunk, for dere som er inne i terminologien. Singapore er småfascistisk, men helt ålreit.

11 kommentarer om “Close up

 1. Heisan folkens. Dere er i Asia – rett ved en av verdens største regnskoger – dere burde sett noen av disse skapningene i det fri. Vel, ikke alle disse finnes der nede riktignok. Ja, faktisk er det vel ingen av disse artene som finnes i Singapore eller på Malakkahalvøya. Jo, leoparden kan finnes der, en utrolig allsidig katt som forekommer faktisk i hele Asia og Afrika. Nærmeste ellers er orangutangen som finnes på Sumatra i vest og Borneo i øst. To bilder av lemurer – ringhalelemur (lemur catta) og broketmaki (ruffeted lemur) finnes bare på Madagaskar. Tiger litt lenger nord, finnes i Thailand, Kina, Russland og østover til india. Artig med hvit variant. Bavianen er afrikansk, kenguruen (eller er det wallaby) i Australia (pluss litt på Ny Guinea) og jaguaren i Sør-Amerika. Jaguar og leopard er veldig like, førstnevnte har prikk inne i rosetten, den andre ikke. Det ser ut til å være jaguar i vannet, og leopard som hviler. Den svarte er en panter som egentlig ikk er noe annet enn svart eller melanistisk form av enten leopard eller jaguar. Ser ut som jaguar på bildet. Løven er afrikansk + at det finnes en liten forekomst i India – et stykke nord for Goa.
  Reptilen eller iguanen og sommerfuglen kan jeg ikke artsbestemme nærmere. Dewt var dagens lille zoologileksjon her fra ormåsen mens vi venter på at svineinfluensaen skal komem over oss. Heidi har antakelig den nå…

  Hilsen Tom

  1. Takker for en utmerket forelesning. Vil bare tilfoye at mine kilder opplyser at hvit tiger ike lenger finnes i vill tilstand. Dette har jeg ikke dobbeltsjekket, men gjoer det herved… 🙂

 2. Til info så behøver dere ikke dra helt til Singapore for og spise Ben & Jerry altså 😉 7-11 i Hokksund er stedet! 🙂

  1. Jeg tar personlig paa meg en del av ansvaret for at det er B&J i Mjoendalen. Jeg maste i flere uker foer de endelig fikk godsakene i fryseskapet… Men etter India er det vanvittig herlig aa kunne stupe ut i isdisken 🙂

 3. Shell i Mjøndærn har dem de og. Det skulle de visst før de dro halve kloden rundt for litt dugelig is.

 4. Jeg ser fram til å forelese om kiwier og kakapoer (ikek-flyvedyktig uglepapegøye) når dere kommer til New Zealand.

  Det med hvit tiger bare i fangenskap stemmer nok. Det finnes også hvite løver – de også i fangenskap.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s