Howdy, mate

 

 

 

 

 

 

Har tenkt litt på om kiwiene faktisk er så hyggelige, kule og imøtekommende som ryktet sier. Så vi tok en test i Nelson, helt øverst på sørøya.

Fram med kartet, bort til en fyr bak disken: Howdy, mate! Unnskyld, men du kjenner ikke til dette her? Peker på Kina Beach, et lite stykke bortenfor den sentrale folkeskikken. Kina Beach? Oh, yes. Fram med penn og papir. Tegner kart. Du skjønner, jeg jobbet i Tasman General Store i seks år. Det er akkurat der dere skal ta av fra hovedveien. Husk på én ting, ikke kjør til venstre ut på odden. Se her, bare fortsett rett fram, til dere kommer til en port. Inn der og ned til sjøen. Der er det flott.
Og det var det, så klart. Måneskinn, bølgeskvulp og sol til frokost. ThankU, mate.

I dag har vi hilst på kekeno-selene som har ankret opp en stor koloni utenfor West Port. Vi er på vei nedover vestkysten, eller The Wet Coast som den også kalles her på Sørøya. Foreløpig ikke mye regn. West Port er en gammel kullgruveby som sliter litt med å komme til hektene etter at den siste gruva gikk tom. Greit å ha selene som backup, de trekker turister. Og selene var flotte. Det er midt i perioden for selunger akkurat nå. Så ja, selv jeg måtte innrømme en viss grad av søthet (kommer bedre fram dersom dere klikker bildene større :-)) Men det er klart. Enda tøffere var det da et par av kjempene braket sammen i et lite gutteslagsmål. Blodige saker. Stay clear, mate.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

5 kommentarer om “Howdy, mate

  1. Hei en meld. i dag. Onsd laget jeg en e-post, men den gikk ikke igjennom. Og nå har Margar. hjulpet meg så nå er den sikkert fremme. I dag er det sludd og regn, og ekkelt føre, nå etter kulden, Det er Norge på denne tid av året. Ellers alt bra m meg. I går så jeg vejrmeld. for hele verden og da lå det ganske mye regn nede hos dere, men mest på nordøya og bare 13 gr. i Wellington. Dessverre været kan vi ikke gjøre noe med. Håper dere får godværet tilbake men det trenger vi også.
    Ha det bra, klem MMR

  2. Ta med en sånn liten en hjem da. Blir bare litt overvekt. Var hos Farfar i går, ble ikke noe spising ute. Han så ikke helt poenget med det…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s