Who made the pancakes?

Man kan saktens undre seg.

Her kommer vi kjørende langs veien nedover vestkysten. Og så står det bare noen digre stabler med pannekaker der. Ser sånn ut, i alle fall. Og de heter det. Pancake rocks.

Stedet er Punakaiki. Bare sjekk navnet.

På engelsk heter byggematerialet limestone, usikker på det norske navnet. Men her ligger altså steinen stablet som middagsmat. Ser ut som Vårherre gjorde steikejobben før han gikk for å hente blåbærsyltetøyet og ble heftet med noe annet. Og så ble pannekakene bare liggende der.

Forskerne er enige om at de store stablene er fryktelig gamle. Hvor gamle? Ja, det handler som vanlig litt om ståstedet. Men ingen klarer helt å forklare hvorfor det er blitt sånn.

I tillegg spiller havet fløyte her. Store blåsehull i fjellet gir stønn, sukk og blåselyder fra seg når tidevannet er på vei inn. Stilig.

6 kommentarer om “Who made the pancakes?

  1. Svartsvaner ja – jeg så et eksemplar i Vestfosselva i mars i år…

    Unnsluppet fra fangenskap, for det er jo fra Australia disse har sitt opphav.. Og de har neppe fløyet hele jorda rundt for å komme til Eiker.

    Flotte fugler.

    Misunner dere New Zealand. For Bergans-folk må jo dette være toppen. Randulf Valle i bladet Ftiluftsliv har gått New Zeland på lads og lagd bok om det. Vet ikke om han er i Bergans-stallen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s