Selmer’s show

Vi døpte ham for Selmer.

Det må innrømmes at vi var mer enn passe lei The We(s)t Coast.

Det våte kom i slike mengder at Noah ville ha nikkket anerkjennede. Men da vi nærmet oss Haast, sprakk det opp. Og dagen snudde slik den bare kan gjøre på NZ.

Skal vi snu?

Snu?

Ja, det står på kartet at det er muligheter til å se pingviner rett her borte.

Jeg bladde opp i Rough Guide.

Sannelig.

«One of the best places for spotting rare Fiordland crested penguins.»

Så vi snudde. En halvtime gjennom bush til stranda. Kiwiene skal ha for tilretteleggingen av stier. Strøkent. Og hvilken strand. Hvilke bølger.

Men ingen pingviner.

Så vi ruslet litt rundt. Prøvde som best å glede oss over stillheten og bølgebruset.  Fikk brått øye på et hode i vannet.

Det var Selmer.

Vi hadde sett seler før. Men ikke på denne måten. Han kjørte hele showet. Surfing i hvitt vann. Alle de fire svømmeartene, frem og tilbake langs den vakre stranda. Inkludert ryggsvømming, mens han klappet luffene begeistret i lufta. Så forvant han.

Vi skulle til å gå. Akkurat da bestemte Selmer seg for å ta en tur på land. Det var et øyeblikks magi. Det store, flotte dyret glinset i sola bare ti meter unna oss. Kom nærmere og nærmere. Før han brått ble klar over vår tilstedeværelse og jumpet med imponerende hurtighet tilbake til sitt rette element.

ThankU, Selmer. You made the day!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

11 kommentarer om “Selmer’s show

 1. Og det er ikke engang en mann der som kaster fisk og feite amerikanere som klapper begeistret? Fantastisk!

 2. Fra en som drømmer om bobil, mer om bobillivet 😉 Har jo lagd parkeringsplass, slik at den kan rygges inn når jeg blir 60… Men Januar neste år lurer vi litt på å følge i deres fotspor på besøk hos JE. Tiden får se…

  1. Og hva skjer med JE til neste aar. Australia? NZ? Eller USA? Man kan si mye om bobil. Baade plusser og minuser, men det viktigste er friheten. Og den veier veldig tungt paa plussiden.

 3. Selmer for en herlig type. I går møtte jeg verdens deiligste berner sennen på tre år som elsket meg høyt i fem minutter før vi måtte gå. Han het Darwin og var så myk at han Made my day for å si det sånn. Og i dag mens jeg ventet på bussen gikk verdens fineste lille toller forbi. Han var mye mulig verdens mest oppdragne toller og for han gikk ikke i bånd, men veldig pent ved siden av sin herrinne. Kine er hundesyk!!! Ang. buss forresten så er det lite mulig å bevege seg rundt i byen om dagen siden MR. president kommer på torsdag. Jaja, best å være ute i god tid ihvertfall.

  1. Vi faar se litt inn i det store hundespoersmaalet etter at vi har kommet hjem. Hund er fortsatt en fin ting og vi skjoenner deg godt.

 4. Fantastiske opplevelser – dag etter dag! Tillykke med turen.
  Her virker alt enda nørkere og gråere når jeg leser fra deres verden. Sol opp 09.05 og ned 15.20! Sludd.
  Anne fortjener en ekstra klem for gårsdagens jump – du overbringer den!

 5. Hei takk for deilige hilsner og bilder, Jeg nyter de fine bilder av Anne i svævet og Selmer i aksjon. Sån fin kar, jeg ser ham klappe i luffene. Det er så godt med disse oppløftende hilsner i en grå og regntung des.-morgen. Det blir en helt annen dag. Jeg besøkte Kine i butikken i går, før jeg tok hjem.Vår mini- tur til kbhvn gikk supert, alt fungerte etter planen. Kos dere de siste dager, men pass på dere selv. stor klem MMRuth

  1. Hyggelig at dere koser dere med bilder – og paa deres egen tur. Dessverre snart slutt, men saann er det. Vi gleder oss dessuten til aa komme hjem.

 6. Naa har du kommet inn i klubben. Det var bra gjort. Og det helt frivillig. Jeg ble nok utsatt for press av andre den gangen jeg hoppet.
  Hilsen en pensjonert fallskjermjeger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s