En liten familiehemmelighet

Døtrene mine er en smule bekymret for at jeg skal røpe alle de kulinariske familiehemmelighetene her på denne bloggen. Jeg er ikke så engstelig for det. Mat er til for å deles. Og jeg er en hund etter oppskrifter selv. Så bare meld i vei hvis du har en du har lyst til å dele med meg og andre.. 😉
Nuvel. Dagens oppskrift er en sak som har fulgt oss nesten så lenge jeg kan huske, faktisk fra tiden før Anne og jeg traff hverandre. Dette er rett og slett en oppskrift min elskede fikk på skolekjøkkenet i åttende klasse. Jeg benytter derfor anledningen til å sende en hilsen til lærer, husmor, preseptrise og mye annet, Edith Takle, som altså er opphavet til vår versjon av Amerikansk pølsesufflé.
Denne suffleen er laget med vegetariske pølser. Jeg anbefaler frossenprodukter fra Hälsans Kök. Mesteparten av disse er veldig gode, i hovedsak produsert i Midtøsten og finnes i de fleste helsekostbutikker, pluss på Meny, Ultra og i andre velassorterte supermarkeder.
Siden det nå går mot helg, kan jo denne suffleen være et godt alternativ til en lettvint, men velsmakende lørdagsmiddag. Jeg serverer den gjerne med ovnsbakte potetbåter, bernaise/hollandaise og en sprek, grønn salat.
Oppskriften rekker til 4-5 personer.

Dette trenger du:

8 vegetariske pølser fra Hälsans Kök, 200 gram revet ost, en liten rød paprika, 1 gul løk,  2,5 dl melk, 1,5 dl knust kapteinkjeks e.l., 2 egg og en dæsj salt etter smak. (Glutenallergikere kan bruke knuste, glutenfrie kavringer i stedet for kapteinkjeks). Hvis du har lyst til å gjøre denne litt sunnere, er det bare å bruke magre versjoner av ost og melk.

Slik gjør du det:

Her er det fint med en hurtigmikser. Riv ost og kjeks hver for seg, skrap ut, bland i en rørebolle og sett til side. Skill eggene, pisk eggehvitene stive og sett til side. Plommene går rett i hurtigmikseren sammen med pølser, melk, salt, grovdelt løk og paprika. Og kjøyr. Du får en fin masse som røres sammen med kjeks- og osteblandingen. Til slutt skjærer du de stivpiskede eggehvitene pent og rolig inn i denne blandingen. Alt helles i en smurt, ildfast form og stekes ved 250 grader i 40 minutter.

Easy, ikke sant?

Ett lite tips til slutt: Suffleer er humørsjuke greier (ingen sammenligning forøvrig 😀 ). Sørg for at folk sitter ved bordet, klare til å spise, når du tar stoltheten ut av ovnen. Da kan de i alle fall se hvor høy og fin sufleen din er før den eventuelt klapper sammen…
God helg!

2 kommentarer om “En liten familiehemmelighet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s