La-la-la Lasagne

Etterlysninger kan være en nyttig ting. Bare spør de som jobber i Reiseradioen 🙂 Her på bloggen er det Anniken som har etterlyst oppskrift på en vegetarlasagne. Hvilket hun skal få her og nå. Andre ønsker der ute? Gi lyd.

Først sender jeg en hilsen til våre kjære venner Kristin og Tore på Røyse. Da vår mellomste datter bodde hos dem i en periode, lærte hun grunnoppskriften som dere får her. Siden har jeg fiklet litt med den, i kjent stil. Tenkte at dere skulle få et par alternativer i tillegg. Lasagne handler jo om å legge ting i lag. Så da er det kun fantasien som begrenser deg når det kommer til stykket.

Forøvrig er det lett å la seg lure. Da vi hadde Tunets eliteserielag i innebandy på besøk her, var over halvparten av jentene overbevist om at de spiste kjøttlasagne…

Ett lite ord om tomatsaus før vi begynner: Tid.

Italienske husmødre kan dette best av alle. Der står tomatsausen og putrer hele dagen. Det får fram en helt fantastisk konsentrert smak. Har du ikke like mye tid, sørg i alle fall for at tomatsausen småkoker i minst 20 minutter før du hiver den i forma. It pays off.

Du trenger:

Grunnoppskrift til fire personer: 1 -2 bokser grovhakkede tomater (Hvis du vil flå og hakke friske tomater, er det selvsagt enda bedre. Da trenger du 5-6 store). To mellomstore finhakkede løker,  4 fedd finhakket hvitløk, 1 liten hakket rød paprika, 1 beger cottage cheese,  1 liten boks tomatpuré, 250 gram revet gulost, lasagneplater, olje, 1 dæsj ketchup, ½ ts chilipulver, 2 ss basilikum, salt og sukker (server aldri noe med tomatpuré uten å balansere med sukker…)

Alternativ 1: Lag en tjukk bechamelsaus (mel, smør, melk, salt og ett egg) og legg som ett av lagene.

Alternativ 2: Skjær en stor grønn squash i skiver, stek gyllen og legg som ett av lagene.

Alternativ 3: Kjøp en pakke frosne vegebiter eller vegetarisk kjøttfarse på helsekostbutikk eller Meny. Vegebitene kjøres på hurtigmikser mens de er frosne. Farsen / hakkede biter stekes lett i olje til sprø og gyllen. Legges som ett av lagene.

Slik gjør du det:

Først et lite tips mht lasagneplatene (hvis du ikke bruker fersk pasta, da. Som er yummy!) Legg platene i lunka vann i noen minutter. Da blir de lettere å skjære til slik at de passer i forma.

Forøvrig: Olje i gryta på medium til høy varme. Fres løk og hvitløk sammen med chilipulver og basilikum til mykt og gyllent. Tilsett hakket paprika og stek til den er myk. Hiv inn tomater, tomatpure og ketchup. La putre i minst 20 minutter. Smak til med salt og sukker. Avkjøl og rør inn cottage cheese. Advarsel: Uten avkjøling blir dette veldig suppete. I en smurt, ildfast form legger du lagvis tomatsaus, revet ost og plater. Sørg for å ha nok ost til å dekke toppen. Bruker du noen av de andre alternativene, legger du inn disse lagene akkurat der hvor du har lyst. Stekes ved 200 grader i 40 minutter. Serveres med hvitløksbrød og salat.

Tjolahopp.

9 kommentarer om “La-la-la Lasagne

 1. hm, Tunet og kjøttlasagne? her må jeg få en nærmere avklaring fra min (forøvrig kokkelerende) sønn…..

  1. Damelaget til Tunet, altså. Som spiste vegetarisk lasagne i god tro 🙂 Forøvrig: Er det deg, Ann Larsson, som er innom? Hyggelig!

   1. «mora» til Larsson, ja. Har ennå ikke prøvd noen av rettene dine, men har store planer….

 2. Er det denne oppskriften du pleier å bruke?…den lasagnen er bare nydelig. Kan du si meg hvordan jeg skal like å lage mat?

  1. Jepp. Det er den du fikk på nyttårsaften. Neste gang vi møtes, skal jeg lære deg et par triks som gjør den enda bedre 😉 Like å lage mat..? Hmm. Viktig å ha det gøy, i alle fall.

 3. Herlig Bjørn Olav! Denne er nå printet ut og lagt fram til Ola som skal lage middag i morgen!
  Mens jeg bare skal glede meg.
  Cecilie

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s