Squash på fylla

Ting trenger ikke være vanskelig selv om det ser slik ut. Når det gjelder squash på fylla, eller fylt squash som den gjerne kalles, er dette absolutt tilfellet. Denne retten ser ganske stilig ut, smaker omtrent likedan, men er veldig lett å lage. Du kommer langt med en spiseskje som redskap. Eller en isskje. I beste fall en melonuthuler (se bilde).

Jeg har laget fylt squash til ganske mange personer på en gang. Og det er ikke noe problem, ganske enkelt fordi du kan gjøre nesten alt på forhånd – før gjestene kommer. Trikset her er nemlig å steke de ferdig uthulte squashene et par minutter i ovnen før du fyller dem. Da kan du kjøre sluttresultatet under grillen, rett før servering. Grill = kort tid i ovnen, særdeles praktisk. Dessuten gir dette oss en deilig al dente squash, og ikke en slappfisk som har ligget og murret alt for lenge på lavere temperatur.

Denne oppskriften er til fire.

Du trenger:

2 godt voksne squash, 300 gram frisk sjampinjong, to mellomstore rødløker, 3 fedd hvitløk, tre store flådde og hakkede tomater (en boks går greit), olje, litt ketchup, en knivsodd chilipulver, 1 ss hakket estragon, salt og pepper. 150 gram revet Jarlsbergost til gratinering

Slik gjør du det:

Del squashen på langs og hul ut (se bilde), ta vare på det du skraper ut. Legg de uthulede squashene på bakepapir på stekebrettet og kjør i ovnen på 200 grader i 2-3 minutter.

Fyllet: Del og stek sjampinjongene slik at de blir redusert til små, gyldne godiser, strø over litt salt og sett til side. Løken skjæres i tynne halvmåner og freses i olje sammen med finhakket hvitløk til gylden, tilsett den finhakkede innmaten fra squashen og stek litt til. Så inn med de grovhakkede tomatene. Kok ned, slik at det meste av vannet blir borte. Tilsett ketchup, krydder og til slutt sjampinjongene. Fyll squashene og strø over ost. Rett før servering kjører du godsakene under grillen i ovnen til osten er sprø og gyllenbrun, maks et par minutter.

Severes med ris, salat og hollandaise-saus.

Jeg garanterer suksess 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s