Balansekunst

– Jeg har spist en helt fantastisk gulrotsuppe. På Color Line.

– Hæ, på Color Line?

– Mm. Vi bestilte femretters vegetarisk på Kiel-ferga. Meget bra, faktisk.

– Fikk du oppskriften på suppa, da?

– Nei, men det er ikke noe problem.

Omtrent sånn samtalte Tor og jeg før årets jakt. En av hans virkelige store styrker på kjøkkenet, blant mange andre (oppvask, for eksempel ;-)), er evnen til å gjenskape ting han har spist ute. Uten oppskrift, altså. Så nå skal dere få formelen på en strålende gulrot- appelsin- og ingefærsuppe. Dette handler om å kontrastere og å balansere smaker mot hverandre. Disse tre er særdeles godt egnet til formålet. Og tar du deg tid til litt garnityr på toppen, danser smaksløkene flamenco. Ferdig, gå!

Du trenger:

Litt olje, 6 voksne gulrøtter, 4 appelsiner, 2-3 ss ingefær (dette er en smakssak), litt salt. ½ purreløk til garnityr.

Slik  gjør du det:

Del appelsinene i to og press saften av dem, sett til side. Har du det travelt kan du sikkert bruke ½ liter ferskpresset juice fra kartong. Skrell og del gulrøttene i biter. La dem surre litt i olje i bunnen av gryta før du heller over vann og salt og koker dem møre. Hell av vannet. Tilsett  halvparten av appelsinsaften sammen med ingefær. Kjør det hele med stavmikser til du får en slett puré. Så tynner du suppa etter smak med resten av juicen. Greia er at du nå skal prøve å finne den rette balansen mellom surt, søtt og bittert. Moro. La det småkoke litt.

Skjær purren i ringer og sprøstek dem på høy varme, dryss litt salt og sukker over til slutt. Rett før servering drysser du garnityret på toppen av suppa. Dette smaker yum-yum.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s