C’est parfait

Hvilerett. Det høres kanskje litt rart ut. Men det er faktisk ganske fornuftig. Vi snakker ikke om å legge seg på sofaen med maten. Men når du spiser mange retter, kan det være lurt å rense munnen, friske opp, ta en pust i bakken med en liten munnfull som er litt annerledes. Som  bringebær/creme fraiche parfaiten vi serverte på årets jakt. Denne fikser alle.

Du trenger:

Ett beger creme fraiche, litt sukker, 400 gram bringebær, gjerne frossen.

Slik gjør du det:

Legg bringebærene i kjele sammen med ørlitt sukker og varm opp forsiktig. Når du har fått ei suppe av det hele, heller du blandingen over i ei sikt med en rørebolle under og presser bærene gjennom slik at frøene sitter igjen i sikta. Hell blandingen tilbake i gryta og kok den ned slik at den blir litt tjukkere og mer konsentrert i smaken. Avkjøl. Hell bringebærsausen i en bolle/boks som tåler frysing. Rør inn creme fraichen litt om litt. Stopp når du synes smaken er blitt tilstrekkelig avrundet, dette er definitivt en individuell vurdering. Sett bollen til frysing og rør i blandingen med jevne mellomrom mens den står i fryseren. Ikke la den bli hardere enn at du kan skrape ut kuler. Server med et friskt mynteblad på toppen. Enkelt og nammm!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s