Salut, Georges

Ordet kompott får meg mest til å tenke på barndommens ikke alltid like lekre desserter. Sviskekompott, for eksempel (den selges fortsatt på Rema 1000 😦 ). Men denne kompotten av sjalottløk, paprika, hvitløk og hvitvin gir helt andre assosiasjoner. Mot mer sydlige breddegrader. Til den franske kokken Georges Blanc, som er inspirasjonskilden til denne retten. Forøvrig: Jeg er ikke noen tilhenger av fersk sjampinjong, den bør absolutt varmebehandles eller marineres før servering. Men denne varianten kjapt dyppet i sitronsaft, funket overraskende bra.

Ålreit. Vi er vel ikke mette ennå. Klar for rett nummer fem?

Du trenger:

Olje, 1 rød og 1 grønn paprika, 10 fedd hvitløk, 3 sjalottløk, 2 dl hvitvin, et par ferske sjampinjonger, sitronsaft, litt salt og sukker.

Slik gjør du det:

Finhakk grønnsakene, bortsett fra sjampinjongen som skjæres i tynne skiver. Surr hvitløk og sjalottløk i olje til det er mykt og gyllent. Tilsett paprika, la surre ytterligere et par minutter. Smak til med litt salt og sukker. Hell over hvitvin og la det få et oppkok. Hvis du vil ha en ekstra konsentrert smak, tar du deg nå tid til å la mesteparten av vinen koke inn, men ikke mer enn at blandingen er flytende. Server i små, dype tallerker. På toppen legger du en sjampinjongskive som er dyppet i sitronsaft. You’ll be surprised.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s