Hvordan unngå en gresk tragedie?

Det smakte ganske kjedelig. Hvis jeg skal være helt ærlig, syntes jeg det var et gjennomgående trekk i hele ferien. I Hellas er ikke vegetarisk mat det de er best på. Grekerne er gode på mye annet. I en periode hvor mye er vondt og vanskelig i den greske økonomien, er det kanskje best å minne om positive ting. Sol, strender, kultur, antikken, filosofi. Likevel. Fylt paprika får du nesten over alt i Hellas, ofte som det eneste vegetariske alternativet på menyen (ja, ja, jeg vet at det finnes unntak fra regelen). Og fylt paprika er ganske triste greier. Faktisk er denne retten en klassiker i vegetarmat. Ofte like kjedelig der også. Man steker en eller annen avart av soya,  lager en tomatsaus, koker ris og blander det hele. Detter fyller man paprikaene. Vel, vel. Her er et lite tips som gjør denne retten strået hvassere.

Hvis du tar deg bryet med å lage palak mushroom, produser like godt en ekstra stor porsjon og hiv gjerne overskuddet i fryseren til en passende anledning. Da har du et utmerket utgangspunkt for fylt paprika. Hvis du i tillegg rister sammen min egenkomponerte oliven- og avokadosalat, er du veldig nær suksess. Det eneste som mangler er en sitron- og hvitvinssaus. Men det fikser Knorr.

Du trenger: ½ porsjon palak mushroom, 6 paprikaer, 100 gram revet ost til gratinering. 2 poser Knorr sitron- og hvitvinssaus.

Til salaten: 2 modne avokadoer, 1 brett dulcitatomater, 15 grønne oliven, 15 kalamataoliven, ½ agurk, en dæsj olivenolje, saften av ½ lime, 1 ss tørket mynte.

Slik gjør du det: Del paprikaene på langs, skrap ut frø og fjern stilk (Du kan selvfølgelig beholde stilken som pynt, hvis du insisterer). Legg paprikaene på bakepapir på stekebrett og kjør dem på 200 grader i ovnen i fem minutter. Ta ut, tøm dem for vann, stapp inn fyllet og deretter setter du paprikaene tilbake på bakepapiret. Strø ost over. Saken er nå at paprikaene trenger minimalt med tid i ovnen siden du har vært så genial å for-steike. Du kan nesten vente med å sette dem i ovnen til gjestene sitter ved bordet. Når tiden er inne, lar du paprikaene først få fem minutter på 200 grader, deretter skrur du på grillelementet og lar dem få ytterligere ett minutt så osten blir lekkerbrun.

Salaten er like enkel som den er god. Del olivenene på langs i fire deler, tomatene i to, agurken og avokadoene i biter. Bland i en bolle sammen med limesaft, olivenolje og mynte.

Sausen lager du som anvist på posen, men bruk litt mindre væske, da blir den tjukk og deilig. Og så trikset: En ekstra skvett hvitvin, litt sitronsaft, en dæsj fløte, et dryss estragon, et par klyper maldonsalt og en liten teskje sukker til å runde det hele av med. Server gjerne med kokt ris ved siden av. Plutselig er dette helt yum, yum.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s