Disse engelskmennene

Sommeren var så vidt innom her hos oss. Rent matmessig fikk det meg til å tenke på mitt store forbilde på kjøkkenet, Peter Gordon. Møtet mitt med ham er tidligere behørig omtalt her. Nuvel. Er det én ting disse folkene med engelsk blod i årene er suverene på, så er det piknik.  De bare pakker kurven med alt mulig godt mellom himmel og jord og suser av gårde med en rutete duk lett tilgjengelig. Peter Gordon har stilt ett vesentlig spørsmål: Går det an å ta med seg risotto på piknik? Svaret er at det gjør det, ubetinget. Utlagt: Risottokaker. Disse er helt geniale med tanke på den utfordringen som alltid følger risotto. Nemlig at den må og skal serveres pronto. Jeg har laget en egen versjon av disse kakene og mener at de funker som bare det. Både på piknik og når du ikke har mulighet til å servere denne italienske klassikeren straks og med en gang. Oppskriften gir  drøyt 16 kaker, litt avhengig av størrelsen.

Du trenger:

200 gram arborioris, 1 liter grønnsaksbuljong, en skvett vermut eller halvtørr hvitvin, 100 gram revet parmesan, 1 rød løk, 1 grønn squash, 6 store sjampinjonger ( her er smaken som baken, du kan gjerne bytte ut disse grønnsakene med andre, for eks gulrøtter), 1 liten purre, 3 fedd hvitløk, olje, salt, pepper, og semulegryn til utbaking og steking.

Slik gjør du det:

Hakk sjampinjongene i små biter og surr dem i olje. Når de er gylne, tilsetter du grovhakket løk og squash. La surre til det er mykt. Ta til side og kjør blandingen med stavmikser i små støt. Den skal ikke bli puré, men bitene skal være små og jevne. Sett tilbake på plata og tilsett finhakket purre og hvitløk. La dette surre på medium varme i et par minutter, tilsett risen og la det surre litt til. Hiv inn en skvett vin og la den koke inn. Deretter heller du inn litt buljong og lar det koke inn. Slik fortsetter du, buljong, kok inn, buljong, kok inn – til du til du har fått en passe tjukk masse. Rør inn parmesan, smak til med salt og pepper. Sett til avkjøling, gjerne i kjøleskap. Nå skal du ha fått en fast deig. Hell semulegryn på et fat, form en kake med spiseskje og dypp den i semulegrynene og klem den pent sammen med hendene før du steker den gyllen i olje. NB!Dette kan være litt klinete, men pytt.  Når alle kakene er ferdige, bør de etterbakes i ovnen på 200 grader i 10 minutter. Piknik er som sagt én mulighet. Disse er også strøkne sammen med salat, fløtegratinerte poteter og litt ratatouille.  Ut på tur!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s