Tre ting på rappen

Jeg tror dette er oppskriften på verdens beste pastasaus. Det er selvfølgelig å ta veldig hardt i. Men når du lager mat, er det alltid viktig å vurdere hvor mye tid du må bruke i forhold til resultatet du oppnår. Jeg mener altså at denne oppskriften gir deg verdens beste pastasaus på kortest mulig tid. Toro er ikke inne i bildet, bare så det er sagt.

Når i tillegg denne sausen har et par andre anvendelsesområder, snakker vi nesten om magi. Om den er spesielt sunn, er jeg mer usikker på. Who cares?

Takk til Tor & Elsie som satte meg på sporet i utgangspunktet.  Jeg har i vanlig respektløs stil mekket den til på min måte. Men sånn er det jo, matlaging er dynamiske greier, ting utvikler seg.

Men som nevnt, dette er mer enn pastasaus. Hjemme hos oss er det et etablert faktum at restene av denne sausen skal stå i kjøleskapet over natta. Dagen derpå er dette nydelig å smøre på skiva. I tillegg er den kalde sausen gullgod i combo med avokado . Du får ganske enkelt en lekker forrett hvis du fyller en halv avokado og pynter med fantasi. Tre ting på èn gang. Jepp.

Du trenger:

200 gram nøytral Philadelphia-ost, 1 stor grønn squash, 1 rødløk, 4-5 fedd hvitløk, en dæsj matfløte, 1 knivsodd chilipulver, olje, salt, pepper, noen dråper frisk sitronsaft, litt hvitvin. Oppskriften her rekker til 2-3 personer når den brukes som pastasaus.

Slik gjør du det:

Riv squashen på den grove siden av rivjernet og sett til side. Finhakk løk og hvitløk, og da snakker jeg om skikkelig finhakking. Fres løk og hvitløk i olje til det er mykt og gyllent. Tilsett den revne squashen og rør godt. La det frese sammen uten at det blir for vått. Squashen slipper vannet ganske fort, så ikke la det surre for lenge. Så rører du ganske enkelt inn smøreosten, smaker til med salt, pepper, chili, sitronsaft og hvitvin, og vips, der har du en himmelsk saus. Greia er at den fort kan bli litt tjukk. Ha derfor litt matfløte i bakhånd og tynn ut sausen rett før servering. Server med fersk pasta og valgfritt garnityr på toppen. Jeg har sansen før sprøstekt sopp. Dette klarer du på under halvtimen med litt trening. Yum.

6 kommentarer om “Tre ting på rappen

  1. Høres bra ut! «Min» pastasaus er enkel… – men tar noe mer tid, for den er tomatbasert, og da bør det koke en stund for å få fram den gode smaken – synes jeg. Men denne må jeg prøve! Takk for at du deler! 🙂

    1. Helt enig, Roger. Tomatgreier skal ta tid. Italienske husmødre begynner gjerne med tomatsausen på morran!

  2. Jeg mener selvføgelig at min egenkomponerte pastasaus er den beste. Men den er av det italienske slaget, full av tomater og andre grønnskaer og trenger 3 timer på ovnen… men den kan fryses ned og den er allsidig, her i huset forlanges det toast når pastasaus lages. _D

    1. Selvføgelig er din pastasaus den beste, akkurat som min er det… Sånn er jo verden, og vi 😉 Men jeg er veldig enig. tomatsauser kokt over lang tid, stiller i en egen klasse. Sender du oppskriften?

  3. Takk for maten! Da har vi endelig prøvd. Og pastasausen var kjempegod. Nå har jeg lest oppskriftene dine i lengre tid, med vann i munnen. I dag hadde jeg med meg handleliste fra 3 av dem. Dette var første. Så får vi se om vi får det til i morgen. (Jeg skulle også gjerne hatt oppskriften til Maria Diana – har hørt mye skryt av maten hennes! For det kan vel ikke være så veldig mange med samme navn?)

    1. Hyggelig, Unn. Det er bare å handle i vei. Har ikke vi en regel om at du går i butikken og så lager jeg maten…?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s