Route Seventeen

Jeg må ærlig innrømme at køntriartisen Bjørn Jens Kristiansen aldri har stått på min musikalske hot shot liste. Og jeg har aldri skjønt hva han synger om når han postulerer:

” E kjem’kje fort nok heim te Helgeland”.

Ikke før nå.

Vi tok av rett etter Steinkjer. Og tok Kystriksveien oppover. Etter Namsos valgte vi omtrent alle de omveiene vi kunne, i all fall de som gikk i retning havet. Vikna, Leka, Brønnøysund, Vega, Sandnessjøen (hvori opptatt De Sju Søstre), Dønna, Havstein, Vandve, Lovund.

For å si det sånn: Moren min kom fra Lofoten. Og jeg har således vært der noen ganger. Men jeg har aldri skjønt hvilke perler jeg har mistet de gangene vi peiset forbi på E6 og ikke vendte blikket vestover i særlig grad.

Jeg har vært litt rundt i verden. Sett noen solnedganger. Gått i noen fjell og ligget på noen strender. Likevel, det er noe særskilt med vår egen Route Seventeen. Eller Riksvei 17, som vi sier.

Her er noen bilder fra et litt utvidet Helgeland. Så får dere heller tilgi at det blir en del øy i solnedgang.

Men det er sånn det er her om sommeren. Inn i mellom.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

12 kommentarer om “Route Seventeen

 1. Velkommen til Helgeland. Lurer på om ett av bildene er tatt fra «mitt fjell» – Tomsjævelen – på Tomma?
  Dette er mitt somerrike hvor hytta mi ligger helt for seg selv i en bred vik. Jeg vingler mellom på den ene siden å ville ha det for meg selv, og på den annen side overbevise kolleger og andre ignorante østlendinger at verdens største reisetidsskrift hadde rett da det kåret Helgelandskysten til verdens fineste kyststrekning.

  1. Du har rett Alf-Petter, i flere ting. Ett av bildene er fra Tomma. Dessuten; dette nok er verdens vakreste kyststrekning. Erfaringen så langt tyder på at det er plass nok til de fleste… 😉

 2. Fantastiske bilder..Jeg må nok innrømme at jeg er en av dem som bare»peisa på forbi alt dette» på E6. Villi jo fortest mulig opp til mitt kjære Sørreisa. Da er trøsta at vi har jo og en flott natur og midnattsol der. Jobbet også på hurtigruta og fikk med meg noen av disse perlene du beskriver. Kos dokker masse der oppe i «mitt rike på jord».. Jeg kommer snart etter
  hils og klem til Anne Grete. Ulla

 3. Vakre bilder! Jeg savner bare torsken over ripa, så matcher du mine gode minner fra Nord-Norge i fjor sommer.

  1. Blir litt lite torsk på en veggis som meg, Marianne. Men jeg skjønner jo fasinasjonen…

 4. For en fantastisk tur…….nå lengter vi nordover igjen. Og det etter bare tre timer hjemme.

  1. Enig… Men det må da ikke gå 24 år til neste gang..? Vil du ikke være med på Stetind?

 5. Takk for et hyggelig, men altfor kort besøk. Fantastiske flotte bilder. Du skjønner sikkert hvorfor jeg ønsker meg tilbake så fort jeg har kommet hjem.
  Helgelandskysten er etter min mening det vakreste stedet på jord.

  1. Det var særdeles hyggelig å treffe dere på Dønna, Hans. Takk for stor gjestfrihet. Skjønner godt at du vil til Helgeland så fort som mulig. Slår nesten Mjøndalsskauen…. 😉

 6. Nå gleder jeg meg bare til reise guiden fra nord norge kommer. Tekst og foto BON

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s