Mandag, Sommer & Suppe

Nåja. Sommer er kanskje å ta litt hardt i, men du verden som det har lignet her på Østlandet den siste tiden. Jeg skal ikke mase om bikinilinjer og bokservalker. Men, du verden, det er noe med at folk blir så fryktelig opptatt både av kosthold og trening på denne tida av året. Personlig synes jeg at det er mest hensiktsmessig å stryke det sunne og usunne, det aktive og det bedagelige, pent og jevnt ut over hele året.

Denne suppa er lett inspirert av min gode venninne May Karin, men er sterkt preget av det som ofte skjer – man tager hva man haver. Deri ligger ofte utfordringen. Hva er egentlig mulig å få til med det man finner i kjøleskapet en litt slunken mandag? Denne suppa er ganske stilig å se på, den er forholdsvis sunn og den er veeeldig enkel å lage. Hvis det er kroppens beskaffenhet du er oppptatt av, badesesong eller det mer generelle speilbildet, skårer den ikke så verst. Omtrent meget minus. Når det kommer til smak. Opp et par hakk.

Trikset er å ta seg bryet med å skjære gulrøttene i litt lange og pene strimler, løken i tynne halvmåner. Vi bryr oss litt om utseendet, gjør vi ikke..? I alle fall på maten.

Du trenger: 1,5 liter vann, en skvett fløte, 2 ss cremè fraiche, 1 ss hvetemel, 5 store gulrøtter, 1 liten squash, 1 gul løk, 5-6 mellomstore poteter, 1 liten, rød paprika, salt, pepper, eventuelt en buljongterning, en god håndfull finhakket bladpersille, litt olivenolje.

Slik gjør du det: Strimle gulrøttene i i passe lange og tynne biter, skjær løken i tynne halvbuer, hakk poteter, squash og paprika ganske smått. Hell olje i gryta og la gulrøtte surre til de mykner, inn med potetene, deretter løk, squash og paprika. Hele poenget med denne rekkefølgen og størrelsen på grønnsakene er at de 3 sistnevnte, som fort blir alt for myke, ikke skal ha for lang tid i gryta. Vi vil ha tyggemotstand og ikke ihjekokte grønnsaker. Strø over hvetemel og rør det inn i de oljede grønnsakene, hell over vann og kok opp. Smak til med salt, pepper og evt. grønnsaksbuljong. Til slutt jevner du med fløte og rømme og topper med bladpersille.

Server med ferskt brød. Hvis du ikke ser karbospøkelser i den vårlyse kvelden, da…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s