Suppe som svir

Blitt helt suppegjøk? Vel, ikke akkurat. Men det ligner litt nå om dagen. Mai er en bra tid for raske, gode supper. Og jeg garanterer at denne er ei som setter spor i ganen. Jeg har tidligere snakket om fortreffeligheten ved røde linser. De er gode og de er kjappe.Poenget med de røde linsene er at de ikke trenger mer enn en snau halvtime på å bli ferdige. Ganske genialt. For eksempel når du lager chili con carne. Eller i denne suppa, som også inneholder det sterke, røde. Linsesuppe kan høres kjedelig ut, men er faktisk en fest. Og har du pesto, eller i alle fall en neve parmesan…. Himmel.  Men ikke vær for puslete med chilien, da. Det skal merkes at vi lever.

Du trenger: 2 hakka løk, 5 hakka hvitløksfedd, olivenolje, 1 hakka rød paprika , 3 skrelte og grovt revne gulrøtter 1 ½ dl skylte røde linser, 2 bokser hakka tomater, 10 dl vann, 2 grønnsaksbuljongterninger, 1 ts paprikapulver, 1 ts chilipulver, 1 ts kummin, 2 ts korianderpulver, salt, sukker, litt ketchup.

Slik gjør du det: Fres løk og hvitløk på svak varme i olja.Inn med krydder mot slutten av steketiden.
Tilsett gulrøtter, linser, tomater, vann, grønnsaksbuljongterninger. Kok suppa til linsene er myke, smak til med salt, sukker og ketchup. Ved servering: Legg noen striper pesto på toppen. Eller dryss med skikkelig parmesan.

Dette kan ikke gå gærn’t.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s