Une Fête extraordinaire

 

For å si det sånn: Tour de France interesserer meg bare sånn måtelig. Men jeg må innrømme at virkeligheten overgår tv-sendingene. Beaucoup.

Kort fortalt: Man kommer kjørende til en fransk landsby, i dette tilfellet Murviel les Béziers, og oppdager brått at hele sjappa er stengt, bokstavelig talt. Du kommer ingen vei. Ganske enkelt fordi den store festen har lagt turen innom. Det er ingen grunn til å snu, bare bli med på moroa. Og hvis du kan knote litt i vei på fransk, får du straks nye venner. Som alle står og venter på selveste FELTET. Både før og under, særlig før, er det det party, for hele familien, for hele Europa, verden, faktisk. Og for den lille landsbyen som får sine minutter i rampelyset, er det nasjonaldag og julaften på en gang. Det stekes, kokes og brases – og drikkes-  på hvert gatehjørne og det smeller i rester fra 14.juli. Kort sagt, det er une fête extraordinaire.

Så kommer gutta, og de er der, vel, hvis vi skal være greie, kanskje i 15 sekunder. Veldig intense øyeblikk. Før det hele er over, og du sier au revoir til nyvunne franske venner, som selvsagt kjenner «Thor Usoft», le champion du monde de Norvége og som synes det er un grand plaisir, stor stas, at nettopp du var hos dem et stakket øyeblikk. Her er noen bilder fra søndag 17.juli, selvsagt med våre gutter sterkt involvert. Allez, allez!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

2 kommentarer om “Une Fête extraordinaire

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s