Grensesprengende salat

Svenskehandel er sikkert harry. Men noen ganger er det helt på sin plass å følge matveien østover til man har kryssa grensa. Naboen er nemlig langt foran oss når det gjelder veggisprodukter. By far.

Jeg har mange ganger sittet og sett på de som spiser cæsar-salat. Og tenkt at det ser ganske godt ut. Men som veggis foretrekker jeg jo å droppe kylling. Og bacon. Så hva gjør man da?

Man lager sin egen versjon.

Denne salaten er ingen cæsar-salat, til det er den alt for ulik. Men den er  inspirert derfra, og er definitivt et mettende alternativ. Dessuten: Jeg har komponert en dressing som sitter rett i sikringsboksen, uansett hva du måtte mene om kjøtt  eller ikke-kjøtt.

For de av oss som foretrekker å droppe dyret, finnes det noen erstatningsprodukter. Noen av dem er ganske grelle. Andre er skikkelig gode. Jeg anbefaler uansett de som kommer i frossen form. Og: De er svært mye billigere i Sverige enn i Norge, pluss at utvalget er av en annen verden der borte i grenseland.

I denne sammmenhengen heter de Sesam-nuggets. Du kan også velge noe på glass som heter Soya-zart. Helsekostbutikkene har som regel begge. De er ikke kylling, men funker fint likevel.

Denne salaten er uansett et godt måltid i seg selv, og en dask på lanken til de som mener at salat ikke er annet enn tilbehør.

Du trenger: 1 hode crispysalat, 1 hode rød lollosalat, 1 halv purre, 1 brett dulcitatomater, 1 liten pose sukkererter, 2 dl kokt ris, 150 gram sprøstekte sesam-nuggets, 1 hardkokt egg per person. Dressing: 1/2 beger creme fraiche, 2 ss majones, 50 gram finrevet parmesan, saften fra  1/2 lime, 1 fedd knust hvitløk, 1 ts salt, 1 ts sukkker, nyrevet pepper.

Slik gjør du det: Vask og riv salaten med hendene, bland den sammen med kokt ris og anrett på tallerken. Snitt grønnsakene slik du liker dem, her finnes det ingen fasit. Dryss dem over det grønne og pynt med eggebåter og nugggets. Til slutt lager du dressingen: Bland  rømme og majones, rør inn salt, sukker, pepper limesaft og hvitløk og visp inn parmesan til slutt.

4 kommentarer om “Grensesprengende salat

  1. Ser nydelig ut som all mat du serverer! Har du prøvd denne salaten med annen type ris? -grovere typer?

    1. Takk, min venn. Her er mulighetene legio, bare pass på at risen ikke er klabbete, bruk litt olje i vannet. Grovt er fint!

    1. Hei Helene. Detter er en form for vegetariske kyllingbiter. Selges som frysevare i de fleste helsekostbutikker. Verd et forsøk 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s