For en forrett

Bryllupsmat til 120 kan være en utfordring. Det gjelder blant annet å finne en forrett som sitter.

– Kanskje denne fungerer?

Vi satt i skyggen av de digre trærne på borgen i Haut de Cagnes og spiste en sen lunsj. Noen uker fram i tid lå det et bryllup hvor jeg hadde ansvaret for maten til 120. Og forretten var ikke spikra…

Min elskede stirra spørrende og lett misunnelig på salatkomposisjonen som lå foran meg. Den var toppet med en snedig, terteaktig sak bestående av tomat, aubergin og mozzarella lagt i lag.

Der og da bestemte jeg meg for å stjele, forbedre og utvikle. Dette var nemlig det jeg trengte for å komme helskinna i mål. Denne retten kunne definitivt legges opp på forhånd, plasseres på bordet og holde seg vakker fram til bryllupsgjestene grep bestikket. Kombinert med grillet asparges, salsa verde og grillet paprika, ble dette et ganske godt treff. Sist helg giftet min staute nevø Filip seg med prinsesse Sarah. Og forretten stod klar da de entret festlokalet. Etter reaksjonene å dømme funket dette bra, både for brudepar og øvrige gjester. Og den er ikke fryktelig vanskelig. Du trenger jo ikke lage til 120. Denne oppskriften rekker til 10.

Du trenger: 3 store auberginer, 4-5 solide plommetomater, tre pakker buffalomozzarella, to håndfuller finhakket basilikum, flaksalt, olje, bakepapir og ei brødform.

Slik gjør du det: Kle brødforma med bakepapir. Del auberginen på langs i 0,5 cm tykke skiver, pensle dem med olje, legg på bakepapir på stekeplata og strø på litt flaksalt. Kjør skivene under grillen til de er gylne. Skjær tomat og mozza i tynne skiver. Når auberginen er kald, legger du lagvis aubergin, mozzarella, tomat og et dryss med frisk basilikum. Gjenta prosessen og avslutt med et lag aubergin på toppen. Sett det hele under press i kjøleskapet over natta (jeg legger bakepapir på toppen av retten, setter ei ny brødform oppå og legger en stor juicekartong inni den øverste forma.) Når retten har hvilt over natten, heller du av overskytende væske, løfter ut herligheten og skjærer i pene stykker. Stek gjerne et lite flak parmesan og bruk som pynt på toppen.

Og som sagt, salsa verde må til, uansett om du skal gifte deg eller ikke. Kanskje det er dette som skal til for å leve lykkelig alle sine dager 😉

En kommentar om “For en forrett

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s