På oppløpet

 

Dager og fritid går med til én ting: Finpuss på den nye boka.

Det er litt mer krevende å skrive bok når man ikke har permisjon, men går i tung turnus i NRK. Manus på den nye boka mi er levert for lengst. Nå handler det om å finsnekre litt på «Skyggeland», som altså er tittelen på romanen som kommer til våren. Redaktøren har lest og ment, og det er i all hovedsak veldig positivt. Men det skal altså justeres, strykes – og legges til, faktisk.

Enn så lenge har  forlaget forsøkt å selge boka inn til bokhandlerne slik at den får hylleplass til våren. Jeg kan love dere at det er en krevende greie. Bokbransjen står ikke noe tilbake for matkjedene hva gjelder trange dører og høye terskler. Men det er lov å håpe. For de av dere som lurer på hva boka  handler om, har jeg lagt ut følgende bokrådstekst, som det heter i forlagsbransjen. Det er den bokhandlerne får. Så får dere se om den gjør dere litt klokere.

 

Omtrent slik:

«Høsten 2004 omkommer den anerkjente finansmannen Kjartan Skaar da han forsøker å klatre den hvite stripa i Andersnatten – mutters alene. Supermeglerens fall er ingen klatreulykke. Han er en grå eminense, en mann som vet alt om alle i finansmiljøet.

Gravejournalisten Magdalena Mellomstrand har lenge forsøkt å kartlegge Skaar og kretsen av grådige pengeflyttere rundt ham. Mellomstrand ringer sin tidligere partner som har store, personlige problemer og har gått under jorden i India. Dødsfallet blir startskuddet til en klappjakt på de største innsideforbryterne i norsk historie. Fortellingen strekker seg tilbake til tidlig på 90-tallet. Den går via bloddiamanter i Afrika til skjulte konti på Gibraltar og skruppelløse mellommenn i London. Norge har mistet dyden, penger betyr makt … og noen som gjør hva som helst for å beholde den.»

Bare for å ha nevnt det: Bokas undertittel er «En roman fra pengenes tid».

4 kommentarer om “På oppløpet

    1. Bjørnar blir nok aldri noen helt… Du må nok vente litt lenger enn til romjula, Atle. Til våren, til våren

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s