Q – for Quesadilla

Kvinnen skulle ha besøk. Da var det bare å begynne letingen. Etter noe nytt å servere.

Ikke det at min kvinne er særlig kravstor. Slett ikke. Og hun forlanger aldri at jeg skal diske opp. Nettopp derfor er det ekstra hyggelig å slå til når hun har skravlekvelder med likesinnede. Og det er alltid gøy å lage mat som ikke er testa ut før.

Så jeg heiv meg rundt og tenkte at jeg ville gjøre noe med svarte bønner. Har i grunnen fått mer og mer sansen for denne varianten – ikke minst til texmex. Så det ble noe i den retningen. Quesadilla, rett og slett. For litt viderekomne, uten at det trenger å være særlig avskrekkende. Quesadilla er ganske enkelt fylte tortillas, eller meksikanske, doble lefser.

I tillegg dro jeg til med en ganske hot mango-salsa som tilbehør. Skal jeg tro skravlekjerringene, var det treff. Tar du deg bryet med å grille maiskolber med kryddersmør, og servere woka grønnsaker som tilbehør, slipper du faktisk oppvasken.  I alle fall ble det sånn denne kvelden.

Du trenger: 6 store tortilla-lefser av hvete, olje, 1 revet grønn squash, 1 gul løk, 1 liten rød paprika, 1 boks svarte bønner, 100 gram godt modnet norvegia, chilipulver, masalakrydder, frisk koriander, salt. Til sausen: 1 stor mango som er rensa og skåret i biter, 1 liten rødløk, ½ rød chili, 1-2 ss brunsukker, safta av 1 lime, 2 ss eplesidereddik, salt, 2 dl god appelsinjuice.

Slik gjør du det: Fres hakka, gul løk i olje sammen med paprika i terninger i ei panne. Riv squashen på et grovt rivjern og vri av vannet. Hiv det opp i løk- og paprikablandinga og la det surre lett. Press vannet av bønnene og bland dem sammen med grønnsakene. La det surre litt og smak til med krydder. Til slutt rører du inn revet ost som smelter og du får ei jevn røre. Pensle tortillaene med olje og legg tre av dem på bakepapir på stekebrett. Spre fyllet jevnt utover. Legg de tre andre tortillaene som lokk, pass på at de er pensla med olje på toppen. Steik på 225 grader i 5-10 minutter.

Mangosalsaen: Fres rødløk og chili i olje i en kjele, hiv inn mangoen og etterfyll med eplesidereddik, lime- og appelsinjuice. La det koke godt sammen med brunsukker og litt salt. Kjør slett med stavmikser.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Quesadillaene blir ekstra gode hvis du spanderer woka grønnsaker og litt guacamole. Kan deles inn i stykker, gjerne trekanter, etter behov. Litt villris funker også veldig bra ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s