Den fineste frua i floraen

Jeg er godt over snittet interessert i orkideer og jeg bor i en kommune som har godt over snittet viltvoksende utgaver. Nå er det tida for Rød skogfrue (Cephalanthera ruba).

Den røde skogfrua er i følge den nasjonale rødlista direkte trua. Derfor skal du tråkke varsomt når du er i nærheten. For eksempel i Nedre Eiker hvor vi har 24 ulike ville orkideer. Sjøl fikk kvinnen, hunden Ludo og jeg en flott opplevelse den første julidagen i år da sola brøyt gjennom et ellers nitrist skylag og drysset noen kveldsstråler over regnvåte orkideer. At det i tillegg stod noen ranke rødflangrer og fagerklokker og nikket i sommerkvelden, fikk fram lysta til å leike litt både med blender og lukker. Ta en titt da vel!

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s