Gode venner, som man nesten kjenner

Har en sånn litt uttaformegsjæl følelse om dagen. Skyggeland går over disk i en fart som nesten gjør meg urolig for etterveksten i skauen. Ikke minst takket være min nye venninne.

Grete heter hun. Prestegård til etternavn. Og hun dukket opp fra det store intet. Det begynte med at jeg holdt henne oppe om natten. «Lenge siden en mann har klart å stjele nattesøvnen min, så det kan du skryte av», skreiv hun til meg på Facebook. Deretter ble vi selvsagt venner – uten å ha møtt hverandre. Grete hadde altså lest Skyggeland, klarte ikke legge fra seg boka. I tillegg er hun bokansvarlig hos Norli på Kongsberg. Og hun har nå lagt hele breisida til for å få fart på salget av Skyggeland i sin bohandlerkjede. Hvilket har gitt resultater.

I dag fikk jeg en ny melding fra henne. Den gikk sånn: «DU ER BEST! Nå ligger Skyggeland på 1. plass i Norli Libris. Jeg har nettopp tatt ut tall…»

Grete konstaterte med x-antall smilefjes at jeg hadde passert både Unni Lindell, Tom Egeland, John Irving og Camilla Läckberg – i hele Norli Libris-kjeden. Hva skal man si til slikt? Ikke annet enn tusen takk, selvfølgelig. Og selvsagt legge ved et spørsmål om det ikke snart er på tide at vi tar en kopp kaffe.

I tillegg; tusen takk til alle andre bokhandlere som står på for Skyggeland. Morsomt at dere får det til å rulle der ute.

Bildet her er tatt av min gode kollega Odd Vegar Kandal som passerte Norli i Arendal. Der hadde de skjønt tegninga. Faktisk før Grete starta fintellinga si. Hu hei, hvor det går.

8 kommentarer om “Gode venner, som man nesten kjenner

 1. Er ikkje overraska. Boka holdt meg både vaken om natta og vekke frå bølgjene i Italia. Hadde aldri trudd eg skulle forte meg opp frå sjøen for å lese om innsidehandel. Boka vart pakka ut med sand i og litt lurvete omslag – men er ikkje det teiknet på ei god bok?

  1. Tusen takk, Astrid. Omtrent sånn det skal være. Helt etter en forfatters hjerte. Og så innsidehandel, da gitt 😉

 2. Jeg advarte deg;-)
  Du fortjener det, men at godset leder serien i tillegg blir litt mye..

  1. Vi får se hva som skjer med Godset, TK. Er nervøs hele tiden… Hyggelig at dine spådommer om boka slo til. Litt vanskelig å forstå – det også 🙂

 3. Tillykke med den flotte succes. Det er også en vældig spændende historie, du ruller ud for os. Jeg var glad for persongalleriet bag i bogen. Det hjalp mig til at holde styr på de indviklede transaktioner, de forskellige personer er involveret i. Jeg er imponeret over din viden på det økonomiske område og tænker, der må ligge et meget stort research-arbejde bag.
  Jeg havde uhyre svært ved at slippe Magdalena Mellomstrand og Bjørnar Nergård, da jeg havde læst den sidste side i bogen. Jeg håber, du har en ny historie på vej med de to. 😉
  Desværre har jeg ikke beriget dig med at købe bogen. Jeg har haft lånt den fra biblioteket (som vel også kaster lidt af sig) Det er så fint, man så hurtigt kan låne en nyudgivet bog, synes jeg. (måske ikke så godt for forfatteren ;-(
  Jeg anbefalede den på min blog som ferielæsning, inden jeg gik på ferie, og inden jeg havde læst den. Efter jeg har læst den, kan jeg endnu bedre anbefale den!
  Så nu er jeg bare spændt på en fortsættelse …
  Hilsner fra Betty

  1. Takk skal du ha, Betty. Hyggelig at du gjerne vil ha mer. Og det kommer. Jeg har lagt noen planer – både for Bjørnar, Magdalena og meg selv.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s