Tidenes tåteflaske

Vi var ikke mer enn landa, før kvinnen ville på barnehjem. For elefantunger.
Hun heter Dr. Dame Daphne Sheldrick (ja, hun er Dame Commander of the Order of the British Empire). Og Sheldrik har klart det få andre kunne eller ville: Å ta seg av foreldreløse elefantunger som subba rundt aleine etter at mor var blitt tatt av krypskyttere og annet skrømt – dømt til døden de også.  Daphne Sheldrick jobba i mange år, fra 50-tallet og fram til 1987, før hun klarte å finne den optimale pleien og morsmelkerstatninga for elefantunger. Nå overlever de, og nå driver også Sheldrick Trust Orphans Project  det svært, bokstavelig talt, som en del av nasjonalparken i Nairobi. Stiftelsen tar seg av de foreldreløse, flasker dem opp – også det helt bokstavelig, det går med 24 liter per elefant i døgnet –  og tilbakefører elefantene til vill tilstand i naturen etter tre år. Så langt har de lykkes med rundt 100 elefanter.

Den dagen kvinnen ville dit – dere ser henne såvidt på ett av bildene – var det blant annet for å møte to uker gamle Kinango, som akkurat var blitt funnet. Og som tasset rundt på den røde jorda med snabelen godt klemt inntil oppasseren sin, som er hos den nesten døgnet rundt.

I det hele tatt var det ganske mye søtt og hjerterørende rett utenfor Nairobi sentrum denne dagen. Noe selvsagt ikke bare vi hadde oppdaget. Elefantunger selger godt, Nikon- og Canon-tetteheten var påtakelig. Det var selvsagt mulig, ja, nettopp, å ta på en elefantunge også. Men det må nok til, skal den gode sak finansieres.

Vi for vår del synes at det var verdt både et besøk og en donasjon. Men vi adopterte ikke.

Her er noen bilder:

Denne bildekrusellen krever javaskript.

10 kommentarer om “Tidenes tåteflaske

  1. Håkon sier han har sett et tv-program om dette barnehjemmet for ikke lenge siden. Så bra dere har kommet vel fram. Hygg dere videre!!!!..og hils Afrika

    1. Det stemmer, Eivor. Blei nylig vist på BBC. Vi er trygt på plass, koser oss og jobber… Heng med videre.

  2. Fantastiske bilder!!! Felix og jeg har lest herlig tekst og sett på alle bildene. Berikende til tusen!
    Vi gleder oss til å følge dere på denne reisen også. Vet dere er flinke til å nyte hver eneste time og dag på denne turen. Take care dere begge, turen er dere vel unt;-)

    1. Tusen takk, Anniken. Hyggelig at dere følger med oss. Vi skal poste så ofte vi kan, men nettilgangen er en smule variabel her nede, for å si det sånn…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s