Aristocats

Man kan si mye om dyrelivet i Afrika, men det er nok de store kattene som fascinerer mest. Vi fikk et lite gepardshow.

–       Cheetah!

Ropet kom fra Andrew, en øyelege fra New Zealand, som garantert hadde bedre linser enn oss andre, ekte eller uekte, medbrakt eller fastmontert.

Slike utbrudd får sjåføren til å hogge inn bremsene. Og så får man syn for sagn.

For der satt den, verdens raskeste, Usain Bolts overmann. Både i skjønnhet og hurtighet.

Og så fikk vi være med på ettermiddagens jaktforsøk.

Langsomt, langsomt, med en tålmodighet enhver småbarnsforelder ville misunne ham, sneik geparden seg framover i det høye gresset. Lav profil, hodet hit og dit. At vi fulgte forsiktig etter, hadde han tydeligvis ingen problemer med. For langt der foran gressa det en liten sebraunge. Au da.

Nå er det slik at gepardene kan holde på med sine innsirklinger i det uendelige, lenger enn en viss forfatter fra Trondheim. Så etter å ha sett hvordan geparden kryssa både den ene og den andre veien, måtte vi ta kvelden.

Hvem som kom best ut av kvelden, gepardmagen eller det stripete føllet, vites altså ikke. Men vi sier uansett takk for forestillingen.

5 kommentarer om “Aristocats

  1. Hei dere. Så hyggelig at dere fikk dette på nært hold, det gjorde nemlig ikke vi. Etter å ha «jaktet» en hel dag måtte vi ta «til takke» med å få disse fantastiske dyrene på nært hold inne i en nationalpark. Men opplevelsen sitter like fullt i. Skjønner at dere koser dere og har det bra og godt er det. Her hjemme «går no dagan» med jobb og lengsel mot ferietid for vår del. Fortsatt fin tur:-) Hils og klem til Anne. Stig hilser. Klem Ulla

    1. Dette betyr i alle fall at det blir mye å snakke om for folk som går tur langs Drammenselva i arbeidstida. God ferie til dere, vi gleder oss over at det fortsatt er nesten to uker igjen av reisen.

      1. He he ja vi vet å lufte oss og da er «skravlepausen » langs elva å foretrekke. Gleder meg til å få referat fra Anne Grete. Det blir jo 1 mnd til vi sees ettersom ikke jeg er tilbake før 01.10. Hils masse å nyt 14dg til. Klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s