Kongelig utsikt, love story

Historien er en klassiker, men det var ikke for å herme etter dronning Elisabeth vi dro til Treetops. Det var utsikten. Og vi fikk noe helt spesielt.
Ok, for de av dere som ikke har hørt den. I 1952 var prinsesse Elisabeth på verdensturne, i alle fall på tur i det gamle britiske koloniriket. I Kenya var hun og ektemannen, prins Philip, på besøk i noe av det mest eksotiske som fantes, nemlig hotellet Treetops, ikke langt fra byen Nyeri. Her kan du sitte i rommet ditt opp i trekronene om natten, og se på ville dyr som oppsøker saltet og vannet på bakken under. Den natten, mellom 5. og 6. februar, døde kong George den sjette. Og Elisabeth ble boksatvelig talt droning over natta. Noe som fikk den berømte jegeren Jim Corbett, som også var der,  til å formulere følgende klassiker:

«For the first time in the history of the world, a young girl climbed into a tree one day a Princess and after having what she described as her most thrilling experience she climbed down from the tree next day a Queen — God bless her.»

Vel, vi bestemte oss for å sjekke utsikten, vi også. I dag har hotellet 40 rom, i motsetning til originalen som hadde seks – den ble brent ned av Mau Mau-opprørere i mai 1954.

Vi kom i tåke, var der i tåke og dro i tåke. Likevel, det ble en helt spesiell opplevelse. Ok, de har lagt ut salt for å tiltrekke seg ville dyr. Og ja, de har belysning om natta. Og det er noen gjerder der for å guide de ville skapningene i riktig retning. Men dyra er såpass skvetne at de stikker dersom en kinesisk turist skavldrer for høyt. Og det skjer rett som det er.

Vi fikk en flokk på 15 elefanter, diverse antilopevarianter, bøfler, men ikke noe leopard, hyener eller svart neshorn, som også frekventerer området. Dermed blei det litt sånn «Elephants in the mist». Men utpå natta bestemt to luringer seg for å kjøre showet på egenhånd. Om de bare var gode venner, vites ikke. Det ble uansett ganske morsomt. Før de bestemte seg for å forvinne inn i mørket. Sammen.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

2 kommentarer om “Kongelig utsikt, love story

  1. Er dette tretops under Mt. Kenya eller i Aberdarene? Vi var på den i Mt. Kenya. Slett ikke dumt med elefanter i tåke – det får man ikke ute på savannen i Masai Mara, så det er litt gjevt.. Gorillas in mist, nå også Elephants in mist. Philip er forøvrig en gammel kompis av meg…Artig story det der…

    1. Tom, dette er fra Aberdare. En ganske spesiell opplevelse, annerleds motiver, som du sier. Gleder oss til Mara nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s