Slekters gang

For det første: Her advarer vi mot sterke scener. For det andre: Vi trodde egentlig at dette bare var sånt man så på BBC og kanskje Ut i Naturen.

Det er like greit å legge an en saklig, faktaorientert tone her. Vi dro til Masai Mara, den største nasjonalparken i Kenya. Vel innenfor hovedporten begynte festlighetene. Vi skal komme tilbake til gepardfrokosten i en senere post. Her skal det handle om det som skjedde litt lenger opp i lia.

De hadde spist seg kraftig opp. For når løveparet først skulle ha sin «honeymoon», som guiden vår kalte det, var det ikke tid til noe så trivielt som mat. De skulle nemlig konsentrere seg om én eneste ting, døgnet rundt, i  ei  oval uke.

Vi kom dit tidlig på formiddagen. En hann og en hunn i sin beste alder. Hun var eldst. Hun bestemte. Noen som kjenner seg igjen? Og hun bestemte seg sånn omtrent hvert 12. minutt. Da var det bare for løvefar å stille opp. Ikke det at han var vond å be.

Vi var der i en snau time. Det var nok til fire forestillinger. Bildene får tale for seg selv. Det var et vakkert par.

Et lite apropos. 100 meter unna, under en busk, lå en gammel, diger hannløve. Sannsynligvis løvinnens forrige bidragsyter. Nå passert av en yngre og mer arbeidsvillig herre med bedre gener og større kapasitet. Det var nesten så vi syntes litt synd på gamlingen. Men slik er nå slektenes gang.

For øvrig. Drøye tre måneder etter det som er beskrevet ovenfor, foreligger resultatet. Vi har imidlertid ikke tid til å vente, så vi sneik litt i køen og tilbrakte en ettermiddag sammen med noen sjarmpuser av en annen verden. Følg med.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

En kommentar om “Slekters gang

  1. Hei dere. Sikkert en fantastisk opplevelse..Artig å følge med dere. Ha en strålende fin helg og nyt siste uka:-) Helgeklem fra meg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s