Lang, lang rekke

Asparges er som unger. De trenger kjærlig omtanke og en fast hånd. Og de må ikke behandles likt.

Asparges er gjerne sommermat, sesongavhengig altså. Men med internasjonale flyvninger og langreist mat, blir fleksibiliteten stadig større. Det åpner seg muligheter nesten hele året. Her er en lekker combo av grønn og hvit.

Du trenger: 1 bunt hvit asparges, 1 bunt grønn asparges, pinjekjerner, parmesan, flaksalt, pepper

Slik gjør du det:

Først til den grønne: Knekk av den feite enden, ca. tre cm opp på stilken og kast de tjukke bitene. Legg aspargesene på en tørr steikepanne som går på full guffe. Når de begynner å bli småbrune på den ene siden, snu og fortsett på samme vis. Rett før aspargesene er ferdig grillet (tar ca. 2 min til sammen) heller du over litt olivenolje, pepper og salt, og rister dem lett i panna før du drar den til side. Jeg garanterer at du aldri har smakt en bedre og sprøere versjon av de lange, grønne.

Den hvite, som er litt mer fyldig i smaken, håndterer du slik: Knekk av den feite enden slik som beskrevet. Skrell aspargesen med en gulrotskreller, helt opp til blomsten. Kok i 5-8 minutter avhengig av tjukkelsen.

Legg hvit og grønn asparges side om side, dryss over ristede pinjekjerner og revet parmesan. Server gjerne med aioli eller tjukk hollandaise. Cantaloupe-melon og fersk loff er utmerket som tilbehør.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s