Sommerfugler i magen

Anne Grete Preus ville gjerne vært født med sommerfuglvinger. Jeg spiser dem fortrinnsvis.

Jeg blir aldri lei pasta. Men det gjelder å finne variasjonsmuligheter. Denne varianten med sommerfugler og spinat, har jeg skrudd sammen i et anfall av pastadifferensiering. Farfalle heter de på originalen, sommerfuglpastaen, altså. Og hvis du kombinerer med litt kaldt og litt varmt, er du på sporet av noe som virkelig letter.

Du trenger: Farfalle til to, ca 200 gram. 250 gram spinat, 100 gram ristede valnøttkjerner, finhakka hvitløk, marinert soltørka tomat, olje, 100 gram fetaost i terninger, olje, trøffelolje, flaksalt og noen små dulcitatomater til å ha på toppen.

Slik gjør du det: Kok pastaen til den er al dente. Skyll i dørslag. Hiv olje i gryta, inn med hakka hvitløk som du freser lett, før du lemper pastaen tilbake. La det hele surre til det blir passe varmt. Så hiver du inn spinaten som du rører inn til den er myk og fin. Rett før servering drysser du inn fetaost, soltørka tomat og smaker til med flaksalt. Legg på tallerken og dryss hakka valnøtter på toppen. Til slutt drypper du litt trøffeloje over det hele.

Yummi!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s