Sa-sa-sa salsa

Salsa1Livet har mange utfordrende veikryss. Men noen ganger må hverdagen bare få komme tilbake. Mat er en fin vei. Denne salsaen hjelper på det meste.

Oppskriften er i hovedsak rappa fra min datter Kine Marte som skal ha mesteparten av æren. Bare for å ha nevnt det, ikke noe taco-bord blir det samme etter at du har prøvd denne varianten. Og holder du deg med glass fra Old El Paso, Santa Maria eller det som verre er, sparer du både penger og ikke minst smaksløker ved å kjøre hjemmelaget salsa. Som alltid er det et spørsmål om smak og styrkegrad. Her kan du justere opp og ned, særlig ved hjelp av hvitløk og chili. Det er også et spørsmål om du skal bruke eddik eller ikke. Jeg synes at en liten dæsj eplesidereddik eller rødvinseddik med et anstrøk av chili, aldri er å forakte. Andre har en konstant allergi og sverger kun til sitron- eller limesaft. Feel free.

Resultatet er uansett til å ta vare på. Særlig hvis du kan teknikken med å hermetisere (sylte) på glass. Da har du salsa i lange baner og kan plukke fram ved høve. Merk uansett én liten ting. I denne oppskriften betyr finhakka virkelig finhakka. Bare for å ha nevnt det.

Du trenger:

1-2 planter finhakka koriander, 4 modne, store plommetomater, 1 boks flådde, grovhakka tomater, 1 finhakka liten rødløk, 1 finhakka søt smakspaprika (den lange typen), 1 ts malt spisskumen, 1ts malt koriander, 1-2 ss extra virgin olivenolje, 1-2-3-4… fedd hvitløk, 1 finhakka, rød chili, litt flaksalt, 1-2 ts sukker, saft av minst 2 lime, alternativt litt rødvinseddik.

 Slik gjør du det:

Her er det i grunnen bare å hakke og blande. Men begynn gjerne med tomatene, friske og hermetiske, så har du noe vått å blande krydder og olje i. Dette kommer uansett til å bli suksess neste fredag kveld, om du da tilhører den kategorien som spiser den nye nasjonalretten til gullrekka. Suksess er garantert uansett ukedag, forresten.

4 kommentarer om “Sa-sa-sa salsa

  1. Herlig oppskrift, Bjørn Olav, og jeg er hjertens enig i at enhver hjemmelaget salsa slår Santa Maria og annet. Men er du sikker på at det blir BILLIGERE? Jeg har mine tvil.

    1. Njaa, Sarah. Jeg fyller to digre glass med denne, litt avhengig av tomatmengden. Problemet er at man selvsagt spiser mer fordi det er så godt.Om det da blir dyrere? Vel… 🙂

  2. sånn, da er oppskriften «seiva» ….Vil at han som lager maten her i huset (og det er ikke Øyvind…)skal lage denne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s