Pastarullings

Pastaruller3

Glem diskusjonen om at pasta er kjedelig. Denne løfter italieneren ut av trivialitetene.

En av mine døtre pleier å be om «alt annet enn pasta» når hun skal foreslå middagsmat. Jeg skjønner jo at studenter og andre som lever på raske pastaretter, kan gå litt lei. Hvis du derimot har noe ekstra tid og energi – ikke veldig mye, forresten – er denne oppskriften en sikker avstikker fra den slagne matlandeveien.

Pastaruller1Men en liten advarsel. Denne kan gjøres enkel, med ferdige pastaplater. Og den kan utføres med litt mer stil, altså med hjemmevalset pasta. Oppskriften på den sistnevnte varianten finner du her. Oppskriften under av det litt mer bekvemmelige slaget, med tørr kjøpepasta. Den funker fint, men er selvsagt ikke helt det samme som produktet fra dine egne hender.  Husk også at all god tomatsaus handler om tid. La det koke ned. Noe du kan gjøre mens du pusler med andre ting. Henge opp en klesvask, for eksempel.

Pastaruller2

Du trenger:

Til sausen: 6 bokser hermetiske tomater, 1 hakket rødløk, 8 hakkede hvitløkfedd, litt ketchup, olje, salt, sukker og ½ ts chilipulver.

 Til pastarullene: 1 boks cottage cheese, 1 pakke Snøfrisk med timian og rødløk, 100 gram finrevet mozzarella, 100 gram finrevet parmesan, 4 fedd knust hvitløk, salt og pepper. Dessuten trenger du 15 lasagneplater, 150 gram Norvegia til å dekke toppen av forma og en squash i terninger.

 Slik gjør du det:

Fres rødløk og hvitløk i olje. Hiv inn tomatene og la det koke ned til sausen er god og tykk. Smak til med ketchup, salt, sukker og chilipulver. Mens sausen koker, lager du rullene. Slik: Legg pastaplatene i lunkent vann til de er rullemyke. Press cottage cheese gjennom en sikt slik at klumpene forsvinner. Rør sammen ostene, hvitløk, salt og pepper. Legg så en lasagneplate på ei skjærefjøl. Smør et pent lag av fyllet utover pastaen og rull den tett og fast. Del i tre og sett rullene på hodet i en smurt, ildfast form. Fyll forma og hell tomatsausen over. Stekes med ost på toppen i 35-40 minutter. Rett før servering steker du squashen. Dryss terningene på toppen av ostelokket og server med hvitløksbrød og salat. Garantert en ny pastaopplevelse.

2 kommentarer om “Pastarullings

  1. Dette MÅ jeg prøve. Har knapt tenkt på annet siden jeg leste dette første gang 🙂 Håper f.ø alt står bra til med bein, armer osv. 🙂 klem

  2. Takk for det! Denne er virkelig verd innsatsen, Heidi. Tar ikke så lang tid heller, dersom du nedverdiger deg til kjøpepastaplater. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s